Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vulkán - Ferihegyen egy járatot töröltek

Munkatársunktól, 2010. május 10. - hétfő 09:51
Címkék: utazás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hétfőn reggelig egy, a Lufthansa müncheni járatát törölték Ferihegyen, de jó néhány gép késve érkezik, illetve indul az izlandi vulkánkitörés okozta hamufelhő miatt.Csak délután érkezik meg például a Wizz Air délelőtti barcelonai járata és késik a Delta New Yorkból érkező menetrend szerinti járata is, mert a hamufelhő miatt útirányt kell változtatnia - közölte Szilágyi Károly, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Aiport Zrt. szóvivője.

Fehér Imre, a légiforgalmi szolgálat, a HungaroControl szóvivője elmondta: Magyarországon nem kellett légtérzárat elrendelni, mert mire vasárnap éjszaka Magyarország fölé ért a hamufelhő, annyira felhígult, hogy nem veszélyezteti a légiközlekedést. A szóvivő hozzátette, a felhő Északnyugat-Magyarországot érintette. "Mivel a hamufelhő hatezer méter alatt van, ezért elsősorban a repülőgépek le- és felszállását zavarhatja."

mti
Kitartóan füstölög a vulkán

A magyar légteret ugyan nem kellett lezárni és Ferihegy is indít és fogad járatokat, de más repülőterek esetében ez esetleg nem így van, s ezért volt szükség a járattörlésre, s ezért késhetnek a járatok is.

Az izlandi Eyjafjallajökull vulkán hamufelhője miatt szerdán Nagy-Britania és Írország felett kellett légtérzárat elrendelni. Európa nagy részén április 15-től már több napon keresztül légtérzár volt a vulkán kitörése miatt, mert hamufelhő veszélyeztette a légiközlekedést.

A korábbi tájékoztatás szerint akkor a légtérzár összesen 1,5-2,5 milliárd euró kárt okozhatott az európai légi közlekedésnek.

Feloldották a légtérkorlátozást Ausztriában

Megszűnt az izlandi vulkánkitörés miatt Ausztria felett elrendelt részleges légtérkorlátozás - közölte az osztrák légtérfelügyeleti hatóság. Az Austro Control vasárnap késő esti közleménye szerint részben a tervezettnek megfelelően, részben a tervezettnél korábban, hétfő hajnal helyett már vasárnap 23 órakor minden osztrák repülőtéren eltörölték a fel- és leszállási tilalmat. A legnagyobb osztrák repülőtéren, Schwechaton a várttal ellentétben egyáltalán nem vezettek be repülési korlátozásokat.


Utasjogok a vulkáni hamuban

A repülők mozgását itt követheti nyomon!


Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza