Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénzügyőr razzia a gyulai piacon

Munkatársunktól, 2010. május 10. - hétfő 10:11
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai nagyszabású ellenőrzést hajtottak végre a gyulai piacon. Veszélyes játékokat és csempészcigarettát foglaltak le.A pénzügyőrök 2010. január elsejétől már nem végeznek ellenőrzést - sem vám, sem jövedéki szakterületen - a román határon, azonban megerősített létszámmal és technikával szorítják vissza a jogsértéseket hazánk belterületén. A frekventált helyeken - közutakon, piacokon, vásárokon, pályaudvarokon - végrehajtott akciók idei felderítési adatai is azt mutatják, hogy az összehangolt ellenőrzések sikeresek, hiszen 2010. első negyedévében a mutatók közel azonosak voltak a tavalyi év ezen időszakához képest.

Dél-Alföldön január elsejétől máig közel nyolcezer darab, harmincmillió forint értékű egészségre is káros, gyermekek testi épségére veszélyes, silány minőségű hamis termék - parfüm, illatszer, játék, ruha -, közel ötszáz példány madár és madártetem, valamint több mint hetvenmillió forint értékű 14.500 karton cigaretta akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésein.

MTI
Korábbi akció Józsefvárosban

A gyulai akcióban a terep "felderítését" követően három járőrautóval, tíz egyenruhás pénzügyőr érkezett a piac területére. Az árusító standok környékén tevékenykedő figyelők éberségének köszönhetően az illegálisan cigarettát árusítók szétszaladtak. A pénzügyőrök négy románt a szomszédos italboltokban találtak meg. Felkeltette a járőrök figyelmét egy közelben parkoló, román rendszámú Peugeot 206-os is, amelyből - az ülésekben, csomagok között, fekete zoknikba pakolva - ukrán zárjegyes cigaretta került elő.

A kitűzött cél megvalósult, hiszen délelőtt tíz órára a román határszakasz közelében található város piacának és környékének "cigi-cigi" leszólítással eladásra kínált készlete szegényebb lett százötven doboz cigarettával. A vámhatóság öt jövedéki törvénysértési eljárást indított el.  A piacellenőrzéssel nem ért véget azonban a mai akciósorozat, hiszen a pénzügyőrök a közeli vendéglátó egységek jövedéki ellenőrzését is elkezdték.

Forrás: VPOP
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés