Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénzügyőr razzia a gyulai piacon

Munkatársunktól, 2010. május 10. - hétfő 10:11
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai nagyszabású ellenőrzést hajtottak végre a gyulai piacon. Veszélyes játékokat és csempészcigarettát foglaltak le.A pénzügyőrök 2010. január elsejétől már nem végeznek ellenőrzést - sem vám, sem jövedéki szakterületen - a román határon, azonban megerősített létszámmal és technikával szorítják vissza a jogsértéseket hazánk belterületén. A frekventált helyeken - közutakon, piacokon, vásárokon, pályaudvarokon - végrehajtott akciók idei felderítési adatai is azt mutatják, hogy az összehangolt ellenőrzések sikeresek, hiszen 2010. első negyedévében a mutatók közel azonosak voltak a tavalyi év ezen időszakához képest.

Dél-Alföldön január elsejétől máig közel nyolcezer darab, harmincmillió forint értékű egészségre is káros, gyermekek testi épségére veszélyes, silány minőségű hamis termék - parfüm, illatszer, játék, ruha -, közel ötszáz példány madár és madártetem, valamint több mint hetvenmillió forint értékű 14.500 karton cigaretta akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésein.

MTI
Korábbi akció Józsefvárosban

A gyulai akcióban a terep "felderítését" követően három járőrautóval, tíz egyenruhás pénzügyőr érkezett a piac területére. Az árusító standok környékén tevékenykedő figyelők éberségének köszönhetően az illegálisan cigarettát árusítók szétszaladtak. A pénzügyőrök négy románt a szomszédos italboltokban találtak meg. Felkeltette a járőrök figyelmét egy közelben parkoló, román rendszámú Peugeot 206-os is, amelyből - az ülésekben, csomagok között, fekete zoknikba pakolva - ukrán zárjegyes cigaretta került elő.

A kitűzött cél megvalósult, hiszen délelőtt tíz órára a román határszakasz közelében található város piacának és környékének "cigi-cigi" leszólítással eladásra kínált készlete szegényebb lett százötven doboz cigarettával. A vámhatóság öt jövedéki törvénysértési eljárást indított el.  A piacellenőrzéssel nem ért véget azonban a mai akciósorozat, hiszen a pénzügyőrök a közeli vendéglátó egységek jövedéki ellenőrzését is elkezdték.

Forrás: VPOP
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza