Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb helyeken szednek pénzt a megállásért

Munkatársunktól, 2010. május 10. - hétfő 09:01
Címkék: parkolás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A XIII. és a IX. kerületben is megnöveli a fizetős parkolási övezetet a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft., hétfőn.A IX. kerületben a Bokréta utca-Mester utca-Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca-Soroksári út-Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek fizetős parkolási övezetekké válnak. Ezek egy parkolási zónát alkotnak. Legfeljebb három órát lehet majd parkolni és százhatvan forintot kell fizetni óránként. Fizetni csak hétköznap reggel nyolc órától este hatig kell, hétvégén és munkaszüneti napokon ingyenes marad a parkolás.

MTI
Fizetős parkoló a pesti rakparton - nemrég még ingyenes volt

Újabb fizetős övezetek lesznek a XIII. kerületben is. A Dráva utca-Váci út-Róbert Károly körút-Népfürdő utca által határolt területen 240 forint lesz a parkolási díj óránként, a Róbert Károly körút-Váci út-Rákos patak-Népfürdő utca által határolt területen pedig százhatvan forint.

Alkotmányellenes a fővárosi parkolás jelenlegi szabályozása

Amennyiben 2010 június 30-ig nem alkotják meg az új, jogállami rendelkezéseket, ingyenessé válik a parkolás Budapesten - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) tavaly novemberben. Továbbá az Ab megállapította az Országgyűlés mulasztásos alkotmánysértését azért, mert hiányosan szabályozta a közútkezelő jogait gyakorló helyi önkormányzatok, illetve a Fővárosi Közgyűlés rendeletalkotási jogkörét.

A jelenlegi szabályozás ugyan szerződéses viszonynak tekinti a jármű közúti várakozását, de eközben a díjszabásban és a pótdíjazásban gazdaságilag érdekelt Fővárosi Közgyűlés minden korlátozás nélkül állapíthatja meg a parkolás ellenértékét és a jogszerűtlen parkolás szankciójának mértékét.

Az Alkotmánybíróság szerint sem a vizsgált törvények, sem pedig a Fővárosi közgyűlési rendelet nincs tekintettel a szolgáltatás és ellenszolgáltatás egyenértékűségének polgári jogi alapelvére, a fogyasztók kiszolgáltatottságára, illetve a szolgáltatást nyújtó társaságok monopolhelyzetére. Rendezetlen a jelenlegi szabályozásban az, hogy a Fővárosi Közgyűlés és a kerületi önkormányzatok kivel és milyen feltételek szerint szervezhetik meg a parkolóhelyek üzemeltetését, illetve, hogy a szolgáltatást ténylegesen nyújtó társaságokat milyen kötelezettség terheli a fogyasztókkal szemben. A jelenlegi szabályok nem alkalmasak a parkolással kapcsolatos kérdések és a jogszerűtlen parkolás következményeinek hatósági kezelésére sem.

Abban a két konkrét parkolási perben, amelyben az eljáró bíró fordult az Alkotmánybírósághoz, az alkotmányellenes rendelkezések nem alkalmazhatók, a többi folyamatban lévő parkolási perre a kihirdetett alkotmánybírósági határozatnak közvetlen hatása nincs. (MTI)


Az új fizetési övezetekben is többféle módon lehet fizetni a parkolásért: érmével (forint, euró), bankkártyával (VISA Electron, VISA, Mastero és Mastercard), mobiltelefonnal és parkolókártyával. A parkolás feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információkat lehet olvasni a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. weboldalán és az automatákon.

Forrás: Index.hu

    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Angyalföldi, 2010. július 06. - kedd 17:02

Angyalföldi parkolás = VICC!!! Közbiztonság = kétesélyes! Repülők, légcsatornák (klíma nélküli lakásokban nyáron) = élmény! Közelgő SZIGET (klíma nélküli lakásokban) = felejthetetlen akusztikai csapás! (Persze a munkanapokon, azért kipihenten menj dolgozni!!!!) A MALÉV egyik illetékese, szinte gyenge elméjűként kezelte azt a lakót, aki a Helyi Témában korábban szóvá merte tenni, hogy nem tartják be a repülési magasságokat. Érdekes, hogy aztán kiderült, hogy a "gyagyás" lakónak igaza volt! Azóta mi történt? SEMMI! A fizetős parkolásért is szóltak! Változás? SEMMI! (Illetve csak annyi, hogy lassan már befejezik a felfestéseket, igaz a pénzt ettől függetlenül beszedték!) Közbiztonság: érdemes este a feleségem elé kimenni a metróhoz, ha nem akarom, hogy kirabolják! SZIGET: A mi kerületünk soha nem tett panaszt. Leírtak alapján szuper önkormányzatunk van. Mi lenne, ha ősszel meghálálnánk?

Angyalföldi, 2010. június 09. - szerda 15:53

XIII. kerületi újabb fizetős parkolók! Már a Berettyó utcai is fizetős lesz, pedig a Helyi Téma május 26-i számában nyilatkozó Borszéki Gyula alpolgármester úr szerint, részben a belváros Vizafogóig terjedése, részben a helyi lakók parkolási gondjainak megoldása miatt volt szükség ott a fizetős parkolási rend kialakításnak. Úgy látszik a belváros hétről-hétre csak terjed, szinte már újpestig ér! Egyébként a környéken mindig van üres parkoló, még este is! Feleslegesen, nem kellene a lakók érdekeit képviselni! (Drága automatákat telepíteni, stb.) Vagy már lassan elfogynak az értékesíthető ingatlanok? Valamit ki kellett találni a hiányzó bevételek pótlásaként? És még mi vegyünk ki szabadságot, hogy a parkolótársasághoz bemenjünk kiváltani a lakossági matricát? Ez vicc! A gk. adó határozatot, csekket, a szavazáshoz szükséges személyi azonosítókat, papírokat bezzeg ki tudta küldeni az Önkormányzat!

majdnem autós, 2010. május 10. - hétfő 15:00

Parkolás, hmm... már megint, egy újabb sarc !! Kit lehet még terhelni ??? Az autóst !! Lassan betelik a "pohár" !! Ingyenes parkolást !!!

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza