Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tízmilliárdot buktak a Capital Partners ügyfelei

Munkatársunktól, 2010. május 10. - hétfő 08:41
Címkék: csalás, átverés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Capital Partnernek ezernyolcszáz ügyfele volt Magyarországon. Ők a fiktív befektetéseken legalább tízmilliárd forintot buktak.A prágai központú cég budapesti irodáját február 23-án számolta fel a rendőrség. A BRFK - mint azt a Népszabadság megtudta - február óta megállapította, hogy a Capital Partnersnek mintegy ezernyolcszáz ügyfele volt hazánkban, akik együttesen több mint tízmilliárd forintnyi befektetésüknek mondhatnak búcsút. Mivel a nyomozók eddig alig százmillió forint értékben vettek zár alá készpénzt és különböző ingatlanokat, így a kártalanításukra semmi esély. Meglepő, hogy a károsultak közül eddig csak százhatvanan tettek feljelentést.

mti
Februári rajtaütés

A Capital Partners az Európai Unión belül úgynevezett "határon átnyúló befektetési szolgáltatóként" működött a cseh mellett, a lengyel, a szlovák, a román és a magyar piacon. Valamennyi országban azonos gyakorlatot követtek: különböző adatbázisokból, nem egyszer a helyi telefonkönyvekből, találomra kiválasztott cégeket és magánszemélyeket hívtak fel, átlag feletti hozammal kecsegtető befektetési ajánlatokkal.

A lap szerint a rendőrség egyre magabiztosabban állítja, hogy a Capital Partners átverte ügyfeleit. Ügyfeleik előzetes hozzájárulása nélkül valószínűleg egyetlen ügyletet sem hajtottak végre, ügyfeleik hozzájárulását azonban többnyire megtévesztéssel szerezték meg.

Forrás: MTI

  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza