Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lopott bevásárlókocsikat adnak le a MÉH telepen

Nevető, 2010. május 07. - péntek 12:21
Címkék: csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Zsír új tescós bevásárlókocsikat szállítanak rendszeresen az érdi MÉH telepre. Egyszerre öt-tíz darabot. Le is fotóztam a végeredményt.Építőiparban dolgozom, a maradék vasanyagokat rendszeresen leszállítjuk a MÉH-nek. Egy ilyen szállítás alkalmával láttam, amint megáll egy furgon és elkezdi kiborítani rakományát, benne öt-tíz bevásárlókocsival. Ahogy elnéztem, zsír jó tescós kocsik voltak, egyáltalán nem voltak selejtes állapotban. Úgy értesültem, az ilyen fuvarok mindennapos események a fémtelepeken.

Egy tescós kocsi értéke nyolc éve 85.000 forint volt. Tudom, mert egyszer tökrészegen eltoltam egyet, de visszavittem, a kár megtérült....a jegyzőkönyvben ez állt. A neten böngészve lehet még venni használt bevásárlókocsikat húszezer forint körül.

Huszonöt kiló egy 150 literes kocsi súlya, nyolcvan forint körül veszik be a fémkereskedők kilóját. Kétezer forint körül fizethetnek érte a MÉH telepén. Ez senki sem veszi észre? Például a VPOP? Merthogy átveszik, ehhez nem fér kétség.

Fogyasztók
Le is fotóztam az akciót 2010. április 19-én...

Nemcsak bevásárlókocsik vannak, letépett tűzcsap-fejekből legalább tíz darabot láttam, de voltak ott banki szerverek is. Ha bemegy valaki a MÉH telepre érdekes dolgokat találhat.
 
Így trükköznek a bevásárlókocsikkal!

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

László, 2016. július 04. - hétfő 18:41

Kedves jezy68, hová jutnánk, ha mindenki lopna? Azé' kell egy-két birka is, akitő lopni lehet, nemde? Ez mind a rendőrség bűne is, mert egyszerű módon dokumentálni lehetne az ilyen eseteket. Talán a Tesco-nak kellene magánnyomozót fogadnia.

nevető, 2010. május 23. - vasárnap 09:29

"morális csőd szélén, ha nem azon túl" jezy68 már azon túl van...egyébként pont én nem foglalkozom másokkal általában,mert van éppen elég gondom a saját vállalkozásom életben tartásával.DE!Ki kellene caplatnod egy MÉH telepre,és látnád(bár Téged kétlem,hogy érdekelne)hogy "komoly vállalkozók"kocsikat rendszámostól...ami tilos ugye,motorblokkat(kisbusszal)visznek be leadni.DODGE RAM után kötött csili vili utánfutóval.Vágod??Autódiler aki az ellopott azonosítható beütött számos blokktól így szabadul meg.Bemegy-nem vár a sorára, míg lemérik a kocsit-jattol-zúzdához tolat-markoló leemeli a cuccot-zúzógépbe beemeli és kész is.Másik markoló jön, emel-konténerbe rak-kamion tolat,ráakaszt és már ott sincs. A szabályzat szerint egy hétig kellene tárolni a bevitt fémhulladékot,és feljegyezni ki adja le..... egyébként a vaslemzeket amivel dolgozunk megvásárlom,adózok utána,majd az elkészűlt terméket mikor beépítjük azután szintén adózok.A vashulladékot pedig azért viszem vissza,mert az is pénz,NEKEM legalábbis.

sas, 2010. május 16. - vasárnap 14:44

Kedves jezy68! Miből gondolod, hogy ő lopja a fémhulladékot a munkáltatójától? Ha láttál már építkezést, tudhatod, hogy ott keletkezik fémhulladék, amit nem a főnök visz el a telepre, hanem az alkalmazottak ( a pénz, amit meg kap érte, vagy a vállalkozásé vagy az övé, de ehhez igazán nincs közünk). A hozzászólásodból úgy tűnik, hogy a kontrázás jól megy, de a tescóskocsi, tűzoltócsapfej stb. stb. lopás felett szemet hunysz, az jól van úgy. Elég szomorú, hogy mindenki ( tisztelet a kivételnek) szemet huny az ilyenek felett, mert a "saját dolgával foglalkozik". ... ezért tartunk ott ahol... lehet már mindent, mert nincs annyi az emberekben, hogy embertársukat figyelmeztessék vagy megvédjék, segítsenek neki... Ezért tartunk ott, ahol, a morális csőd szélén, ha nem azon túl.

jezy68, 2010. május 16. - vasárnap 09:52

Még jó hogy vannak ilyen becsületes állampolgárok akik mindíg mással foglalkoznak és nem a saját dolgukkal. De ha ő is fémtelepre jár és építőipari alkalmazott ami azt jelenti hogy ő is lopja valakitől a fémhulladékot pl.a főnökétől egy kis plussz pénzért. A fémtelepes mikor megy el az ő udvarába fotózgatni hogy mik találhatók a kertjében? Ez már birtok háborítás simán feljelenthető és lehet hogy megszünik a plusz pénz forrása mert kitiltják mindegyik méh telepről.Sok sikert a további fotozáshoz pályát kellene váltani.

Selymes Laszlo, 2010. május 13. - csütörtök 22:39

hat azert femtelep hogy mindent amit lehet ujra hasznositsunk. Van eleg fekete vas darab a parlament elott is az mert nincs itt:) Lehet jovoheten a margithid kerul ide :) Na felre a viccet ez mer tenyleg kicsit durva.

imitto, 2010. május 13. - csütörtök 09:04

Nálunk rendszeresen látni a lakótelepen ilyen kocsikat lépcsőházak előtt "parkolni". A tesco nincs messze, gyalog 10 perc - gondolom a nagybevásárlás hazaszállítását így oldják meg 100 forintból (vagy ingyen ha alátétet/régi kulcsot nyomnak bele). Aztán a kölykök a parkolóban játszanak vele, körbekarcolva minden autót ami útban van. Balkán.

Edit, 2010. május 11. - kedd 18:58

Ez nagyon durva! Elég gyakran utazom keresztül-kasul az országban, de a leginkább Budapestre és környékére jellemző ez a fajta durva, pofátlan és ostoba rongálás, vandalizmus, s minden mozdítható és mozdíthatatlan ellopása... Hogy miért jó összefirkált házfalakat nézni, megrongált belvárosban "gyönyörködni", a szemünket kilopni és mindezt jó poénnak tekinteni?! Nem tudom. Csak azt, hogy az ilyen ember primitív.

Papesz, 2010. május 11. - kedd 15:15

És amikor levágták a Margitszigeti szobrokat? Majdnem az összeset? Azok sem kerültek elő soha pedig volt skandallum annó... A HVG meg is írta hogy milyen sok politikusnak vannak fém újra feldolgozásban érdekeltségük... http://hvg.hu/velemeny/20071001_kabai_veres_femlopas (A cikket érdemes végig olvasni! :)Kabai, Bárándy, Veres , csak 3 név, mert a többi valószínűleg ügyesebben csinálja...) Szerintetek mi másért mehet ez szabadon??? :)

állampolgár, 2010. május 07. - péntek 16:14

Mi van ebben az országban ??!! Elnyomorították az embereket, én már semmin sem csodálkozom. Tenni kéne már valamit.

szkarabeusz, 2010. május 07. - péntek 15:58

A pénzügyőrség vagy töketlen, vagy nincs erőforrása ezeket ellenőrizni, vagy simán leszarja az egészet. Vagy mindhárom.


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza