Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A GVH nem marasztalta el az Emfeszt

Munkatársunktól, 2010. május 07. - péntek 12:51
Címkék: gvh, eljárás, szolgáltató, gáz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem járt el tisztességtelenül a fogyasztókkal szemben az Emfesz a lakossági gázszolgáltatásában - állapította meg a versenyhatóság.A GVH 2009 szeptember közepén indított eljárást azt vizsgálva, hogy az Emfesz tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e a fogyasztókkal szemben. A GVH azt valószínűsítette - áll az Emfesz közleményében -, hogy az Emfesz 2009-ben a lakossági gázszolgáltatás értékesítése során, illetve a szolgáltatás népszerűsítése kapcsán megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adott a versenypiaci és a szabályozott piaci úgynevezett egyetemes gázszolgáltatás, illetve a gázszolgáltató kapcsolatáról és fogalmáról, az Emfesz szerepéről, a szolgáltató-váltás körülményeiről és szerződéses következményeiről, valamint a szolgáltató-váltással elérhető kedvezmény mibenlétéről.

MTI
Az Emfesz egyik vezérlőterme

Az eljárás során a hivatal az Emfesz szolgáltatását népszerűsítő teljes kommunikációs gyakorlatot, az összes kommunikációs eszközt és a gázszolgáltatás közvetítésében részt vevő valamennyi ügynökhálózatot vizsgálta. A GVH közleménye szerint az eljárásba bevonták az Emfesz mellett azok ügynökségeit: a Brokerpool Oktatási és Szolgáltató Kft., az ETALON-Ingatlan Ingatlanközvetítő Kft., a Gázforrás Gázügynöki és Energetikai Tanácsadó Kft., az IfDesign Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., IrodaNova Kft., a K + I Üzletviteli Tanácsadó és Szolgáltató Kft., a MOBIL-INWEST Magyarországi Fióktelepe, a Service Planet Marketing Hungary Kft., a TESCO Global Áruházak Zrt., a VÖRÖSKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a World Business Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nevű cégeket.

A versenyfelügyeleti eljárást azoknak a panaszoknak az alapján indította a GVH, amelyek alapján valószínűsíthető volt: az Emfesz és ügynökei azt mondták, illetve sugallták a más szolgáltatókkal már ügyféli viszonyban lévő fogyasztóknak, hogy "megszűnik az eredeti szolgáltatójuk, ezért kell váltani az Emfesz szolgáltatására, aki nem köt időben szerződést, lemarad az ígért kedvezményről, később ... csak a legmagasabb áron fog tudni földgázt vásárolni, valamint akár évi nyolc százalékos, azaz egy havi megtakarítás is elérhető a szolgáltató-váltással" - áll a GVH közleményében.

A közlemény szernt az Emfesz és az ügynökök tájékoztatóiból a GVH azt állapította meg, hogy nem tartalmaznak olyan megállapítást, miszerint a közüzemi szolgáltató, illetve a gyors szerződéskötés hiányában a kedvezményre jogosultság megszűnik. A versenyhatóság a beszerzett adatok alapján azt is megállapította, hogy a fogyasztók egy nem elhanyagolható köre elvileg elérheti az évi nyolc százalékos - azaz egy havi - megtakarítást.

A GVH számára egyértelműen nem volt kizárható az, hogy egyes ügynökök az ügyfélszerzés során esetleg alkalmaztak nem megfelelő, azaz jogsértő magatartást, ennek ellenére a hivatal úgy látta: az egyedi esetek önmagukban nem jelenthetnek elegendő bizonyítékot arra, hogy maga az Emfesz szisztematikusan meg kívánta téveszteni a fogyasztókat - hangsúlyozta a hivatal.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Iroda Nova , 2012. február 28. - kedd 09:09

Köszönjük szépen EMFESZ ? A nagy kavarodást . Az állítólag olcsóbb / olcsó gázszámlához a sok idegeskedéshez az EON-hoz a viszadobálás mint menekültek voltunk kénytelen újra fizetni , + egy IRODA NOVA szemét banda követeléseit is fizetni.Nyíregyháza az még Magyarország ? Az ember azt sem tudja ki mit olvas gázmérőről mit hová mennyit fizessen, ki számláz stb.. Kamatot a pénzünkre ki mikor fizet ? Köszönjük szépen olcsó MAGYAR emberek . Az emfesz gas.hu külsős céggel figyelmeztet több tízezerért. ha valami gáz lenne , NOs így lesz a 8-10 %-os olcsó gázból MÉRAGDRÁGA /DRÁGÁBB mint az EON .gáz. Soha többet ilyen mocsok céget. VIGYÁZAT EMBEREK!

Mörk György, 2011. január 20. - csütörtök 19:20

Csak egy kérdésem volna, akkor miért függeszteték fel a kereskedését, mert valóban, korrekt, és mindenki részére,egyértelmű, számlát adtak ki.

Tom, 2010. május 07. - péntek 13:42

Már közel 1 éve váltottam hozzájuk, a többi szolgáltató csak tanulhat tőlük, mind az ügyfélszolgálatuk, mind a tájékoztatás korrekt és gyors.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza