Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A GVH nem marasztalta el az Emfeszt

Munkatársunktól, 2010. május 07. - péntek 12:51
Címkék: gvh, eljárás, szolgáltató, gáz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem járt el tisztességtelenül a fogyasztókkal szemben az Emfesz a lakossági gázszolgáltatásában - állapította meg a versenyhatóság.A GVH 2009 szeptember közepén indított eljárást azt vizsgálva, hogy az Emfesz tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e a fogyasztókkal szemben. A GVH azt valószínűsítette - áll az Emfesz közleményében -, hogy az Emfesz 2009-ben a lakossági gázszolgáltatás értékesítése során, illetve a szolgáltatás népszerűsítése kapcsán megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adott a versenypiaci és a szabályozott piaci úgynevezett egyetemes gázszolgáltatás, illetve a gázszolgáltató kapcsolatáról és fogalmáról, az Emfesz szerepéről, a szolgáltató-váltás körülményeiről és szerződéses következményeiről, valamint a szolgáltató-váltással elérhető kedvezmény mibenlétéről.

MTI
Az Emfesz egyik vezérlőterme

Az eljárás során a hivatal az Emfesz szolgáltatását népszerűsítő teljes kommunikációs gyakorlatot, az összes kommunikációs eszközt és a gázszolgáltatás közvetítésében részt vevő valamennyi ügynökhálózatot vizsgálta. A GVH közleménye szerint az eljárásba bevonták az Emfesz mellett azok ügynökségeit: a Brokerpool Oktatási és Szolgáltató Kft., az ETALON-Ingatlan Ingatlanközvetítő Kft., a Gázforrás Gázügynöki és Energetikai Tanácsadó Kft., az IfDesign Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., IrodaNova Kft., a K + I Üzletviteli Tanácsadó és Szolgáltató Kft., a MOBIL-INWEST Magyarországi Fióktelepe, a Service Planet Marketing Hungary Kft., a TESCO Global Áruházak Zrt., a VÖRÖSKŐ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a World Business Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nevű cégeket.

A versenyfelügyeleti eljárást azoknak a panaszoknak az alapján indította a GVH, amelyek alapján valószínűsíthető volt: az Emfesz és ügynökei azt mondták, illetve sugallták a más szolgáltatókkal már ügyféli viszonyban lévő fogyasztóknak, hogy "megszűnik az eredeti szolgáltatójuk, ezért kell váltani az Emfesz szolgáltatására, aki nem köt időben szerződést, lemarad az ígért kedvezményről, később ... csak a legmagasabb áron fog tudni földgázt vásárolni, valamint akár évi nyolc százalékos, azaz egy havi megtakarítás is elérhető a szolgáltató-váltással" - áll a GVH közleményében.

A közlemény szernt az Emfesz és az ügynökök tájékoztatóiból a GVH azt állapította meg, hogy nem tartalmaznak olyan megállapítást, miszerint a közüzemi szolgáltató, illetve a gyors szerződéskötés hiányában a kedvezményre jogosultság megszűnik. A versenyhatóság a beszerzett adatok alapján azt is megállapította, hogy a fogyasztók egy nem elhanyagolható köre elvileg elérheti az évi nyolc százalékos - azaz egy havi - megtakarítást.

A GVH számára egyértelműen nem volt kizárható az, hogy egyes ügynökök az ügyfélszerzés során esetleg alkalmaztak nem megfelelő, azaz jogsértő magatartást, ennek ellenére a hivatal úgy látta: az egyedi esetek önmagukban nem jelenthetnek elegendő bizonyítékot arra, hogy maga az Emfesz szisztematikusan meg kívánta téveszteni a fogyasztókat - hangsúlyozta a hivatal.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Iroda Nova , 2012. február 28. - kedd 09:09

Köszönjük szépen EMFESZ ? A nagy kavarodást . Az állítólag olcsóbb / olcsó gázszámlához a sok idegeskedéshez az EON-hoz a viszadobálás mint menekültek voltunk kénytelen újra fizetni , + egy IRODA NOVA szemét banda követeléseit is fizetni.Nyíregyháza az még Magyarország ? Az ember azt sem tudja ki mit olvas gázmérőről mit hová mennyit fizessen, ki számláz stb.. Kamatot a pénzünkre ki mikor fizet ? Köszönjük szépen olcsó MAGYAR emberek . Az emfesz gas.hu külsős céggel figyelmeztet több tízezerért. ha valami gáz lenne , NOs így lesz a 8-10 %-os olcsó gázból MÉRAGDRÁGA /DRÁGÁBB mint az EON .gáz. Soha többet ilyen mocsok céget. VIGYÁZAT EMBEREK!

Mörk György, 2011. január 20. - csütörtök 19:20

Csak egy kérdésem volna, akkor miért függeszteték fel a kereskedését, mert valóban, korrekt, és mindenki részére,egyértelmű, számlát adtak ki.

Tom, 2010. május 07. - péntek 13:42

Már közel 1 éve váltottam hozzájuk, a többi szolgáltató csak tanulhat tőlük, mind az ügyfélszolgálatuk, mind a tájékoztatás korrekt és gyors.

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza