Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hitelcsalót bírságolt a PSZÁF

Munkatársunktól, 2010. május 06. - csütörtök 13:21
Címkék: bank, hitel, eljárás, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Engedély nélküli pénzügyi szolgáltatási tevékenység miatt húszmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a PSZÁF idősebb Bíró Zsoltot. A felügyelet egyúttal azonnali hatállyal megtiltotta, hogy tevékenységét - különösen a betétgyűjtést - a továbbiakban folytassa.A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közleménye szerint a GIGA-DOLLÁR Kft.-re vonatkozó ügyfélbejelentések alapján indított hivatalból piacfelügyeleti eljárást a társaság ügyvezetőjével, idősebb Bíró Zsolttal kapcsolatban.

A vizsgálat megállapítása szerint idősebb Bíró Zsolt magánszemélyként több ügyféllel kötött olyan megállapodást, amelyben vállalta, hogy az utóbbiak által pénzügyi vállalkozásoktól fölvett hitelek törlesztő részleteit részben ő fizeti, ha az ügyfelek az általuk szándékozottnál magasabb hitelösszegeket vesznek föl, s a különbözetet átadják számára. E tranzakciók a jogszabályok szerint üzletszerűen végzett jogosulatlan pénzügyi tevékenységnek, betétgyűjtésnek minősülnek.

A felügyelet a mostani esetet megelőzően 2009-ben és idén összesen hét magánszemélyt bírságolt meg és tiltott el a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésétől: így Nagy Jánost (2009. március, hatmillió forint bírság), Szabó Richárdot, Klein Sándort, Zelei Csabát, Matyók Attila Lászlót (2009. szeptember, 5, 5, 10 és 20 millió forint bírság), Horváth Bélát (2009. november, ötmillió forint bírság), illetve Szentgyörgyi Attilát (2010. április, kétmillió forint bírság).


A GIGA-DOLLÁR névre gyanút foghattak volna az ügyfelek

A bírságok mértékének meghatározásakor a PSZÁF figyelembe veszi többek között az elkövetett vétség súlyát, a pénzügyi piacokra gyakorolt hatását, az érintett ügyfelek számát, valamint azt is, hogy a törvénysértést elkövető magánszemély együttműködik-e a felügyeleti vizsgálat során.

A bírság meg nem fizetése esetén a felügyelet végrehajtást indít el és késedelmi pótlékot szab ki. A felügyelet jelenleg további vizsgálatokat folytat jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja kapcsán magánszemélyekkel, illetve gazdasági társaságokkal kapcsolatban.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Meryl, 2018. július 03. - kedd 18:48

Ön egy üzleti kölcsön, személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, adósságkonszolidációs hitel, fedezetlen hitel, vállalkozás tőke stb. .. Vagy visszautasított egy kölcsönt egy bank vagy egy pénzügyi eszközzel egy vagy több okból. Ön a megfelelő helyen van a hitel megoldások! Magántulajdonos vagyok, kölcsönöket adok cégek és magánszemélyek egy alacsony és megfizethető kamatlábon 2%. Érdeklődés. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben greatfuturefinancialservices@gmail.com

oceanicfinance, 2017. május 02. - kedd 07:29

Szüksége van valódi hitel üzleti célokra, vagy fizetni az adósság kapcsolatot Mr Kellie Wilson most valódi hitelek e-mailben: Oceanicfinance113@gmail.com

Mr Calvin, 2016. október 15. - szombat 02:02

Jó napot, Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül - 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € - € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com) Hitel ajánlat.

Mr Calvin, 2016. október 15. - szombat 02:02

Jó napot, Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát az egész világon, nagyon minimális éves kamatlábak olyan alacsony, mint 3% egy éven belül - 30 év törlesztési futamido bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € - € 500.000.000. A hitelek jól biztosított a maximális biztonság a legfontosabb. Az érdekelt személy vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben: (calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com) Hitel ajánlat.

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés