Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tilos hirdetni az online pókert

Munkatársunktól, 2010. május 06. - csütörtök 09:31
Címkék: online, hirdetés, reklám, jog, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tilos a pénzben játszott online póker hirdetése, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ilyen típusú reklámok miatt több eljárást is indított.Az fn.hu-nak Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője elmondta: mivel a szerencsejáték szervezése adóhivatali engedélyhez kötött, így a nem engedélyezett szerencsejáték hirdetése egyben jogsértő reklámtevékenységnek is minősül.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) oldalán elérhető információk szerint Magyarország területén on-line pókerjátékra  nem adtak ki szerencsejáték szervezői engedélyt, tehát azok a magyar nyelvű pókeroldalak, ahol pénzben lehet játszani, egytől-egyig törvényt sértenek, következésképp ezeket hirdetni sem lenne szabad.


Kathi Attila portugál példára hivatkozik

Kathi Attila elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság korábban többször állapított meg jogsértést és szabott ki bírságot ilyen ügyekben, ám a döntéseket a Fővárosi Bíróság rendre elutasította, azzal, hogy a szolgáltatásnyújtás uniós szabadságát sérti a magyar szabályozás, amikor olyan vállalkozásoknak is engedély megszerzését írja elő, amelyek más EU-tagállamban már engedélyeztették szerencsejáték szervezési tevékenységüket.

Az ügyben 2009 őszén fordulatot hozott az Európai Unió Bíróságának egyik ítélete, amely a Portugáliában érvényben lévő szabályozásról kimondta: nem ellentétes az európai joggal, ha egy tagállam megtiltja egy más tagállamban letelepedett, és ott jogszerűen hasonló szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak azt, hogy internetes szerencsejátékot kínáljon a területén. A magyarhoz hasonló portugál korlátozás az EU Bírósága szerint a csalás és más bűncselekmények elleni küzdelem céljával igazolható.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza