Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hét teherautónyi hamis gyógyszert találtak

Munkatársunktól, 2010. május 06. - csütörtök 08:01
Címkék: gyógyszer, eljárás, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hét teherautónyi hamis gyógyszert foglaltak le a közelmúltban a nigériai hatóságok. A közel négymillió dollár értékű hamisítvány egy szomszédos afrikai országból érkezett Nigériába.A nigériai Nemzeti Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (NAFDAC) bejelentését közlő All Africa portál beszámolója szerint a helyi hatóságok hatszázmillió nigériai naira, azaz több mint 3,9 millió dollár összértékű hamis gyógyszert foglaltak le. A hamisítványokat egy huszonegy teherjárműből álló konvoj szállította. A hatóságoknak ezek közül hetet sikerült megállítani és ellenőrizni, mielőtt a többi visszafordult volna, hogy elhagyja az országot.

afp
Megsemmisítésre váró hamis gyógyszerek a NAFDAC telephelyén

A hatóság nem közölte a lefoglalt gyógyszerek típusát, ahogyan származási helyüket sem hozta nyilvánosságra. Bejelentés szerint a hamis gyógyszereket szállító teherautók egy szomszédos afrikai országból érkeztek.

A szervezet főigazgatója, Dr. Paul Orhii a szervezet kínai hatóságokkal való együttműködését emelte ki, közölve, hogy az ázsiai ország a legsúlyosabban, halálbüntetéssel bünteti azokat, akiket a bíróság hamis és így potenciálisan életveszélyes gyógyszerek gyártásának vádjában bűnösnek talál. A belföldi előrelépésekre vonatkozóan Orhii hozzátette, a rendőrséggel, katonai alakulatokkal és az illetékes hatóságokkal közös fellépése során igyekszik akadályozni a hamisítványok határátlépését.

Forrás: Hent

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza