Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így trükköznek a bevásárlókocsikkal!

2010. május 06. - csütörtök 12:51
Címkék: csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A bevásárlókocsikról eltávolítják azokat a csatlakozó részeket, amelyek összekötik a guruló eszközöket. A pénzt később kiszedik.A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrse csalás miatt folytat eljárást. A nyomozás adatai szerint az egyik sajószentpéteri élelmiszerbolt előtt sorakozó bevásárlókocsikról sorozatban az akkor még ismeretlen elkövetők eltávolították azokat a csatlakozó részeket, amelyek összekötik a guruló eszközöket, illetve segítségükkel kivehetőek a forintok -írja a boon.hu.


Sok kicsi sokra mehet

Ezek hiányában az esetenként tíz-húsz forintos érmék a kocsiban ragadtak, a vásárlók pedig nem juthattak tulajdonukhoz. A tettesek pedig egy alkalmas eszközzel kiszüretelték a fémpénzeket.

A Sajószentpéteri Rendőrőrs nyomozóinak két férfi került a látókörébe, így az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak - mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának munkatársa.

Kapcsolódó anyag: Lopott bevásárlókocsikat adnak le a MÉH telepen

Forrás: Pénzcentrum.hu
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

palimadár, 2011. május 02. - hétfő 10:41

Nos kérem ilyen világban élünk! Nemrégiben a tescónál adtam egy 100ft-ost egy autójába pakoló emberkének. Teljesen jól szituáltnak tűnt, meg sem fordult a fejembe hogy csavar alátétet veszek meg tőle. Rezzenéstelen arccal csapott be, legyen boldog vele, de szomorú hogy itt tartunk.

Dávid, 2010. május 13. - csütörtök 17:55

A fővárosban a közterületfentartó emberei vámpírokként lecsapolják azokat az aútósokat,akik nem a belváros lakói, tehát nem oda adóznak. Ezért cserébe megbilincselik az aútót és csak akkor veszik le a -koloncot-, ha a védtelen aútós fizet. Lényeg,bűntetlenül senki ne parkoljon a belvárosban! Terror világ.Bürokrácia nem egyenlő Demokrácia.

manyi, 2010. május 13. - csütörtök 15:00

A kocsiknál fontosabb, hogy a sajószentpéteri Termo Kft Pesten nyílászárócserét vállal és pénzt csal ki, mert a munka rossz és kacarászik magában, mert ez sem számít Magyarországon bűncselekménynek

Wili, 2010. május 13. - csütörtök 14:17

Elgondolkodott már valaki azon, hogy miért vannak ezek és más trükközések? Dolgozott már valaki olyan munkahelyen ahol a munkavállaló fizet, hogy dolgozhasson?

Babuci, 2010. május 08. - szombat 00:22

Kedves Mérő Mókus. :) Igaz hogy ha nem kellene bele pénzecske szana szét lennének a kocsik, viszont ez a kúltúrált és nevelt emberektől függ. Egy hanyag ember természesen nem foglalkozik ezzel, viszont vannak normális és kúltúrált emberek aki tudják mi a rend és hol a gurulós kocsinak a helye. Többször láttam már a miskolci tesco parkolóba, ami persze éjjel nappal nyitva tart, hogy fiatal 18-25 éves suhancok, akkor amikor millióan járják a boltot egymást tologatják a parkolóban a kocsival. Szóval játékra használják, sőt úgy hogy épp bent áll egy mikrobusz rendőr a parkolóban mert épp vásárolnak pár rekesz söröcskét szolgálati idő alatt. A biztonsági őrök tehát akkor mire valók ? Ezért nem kellene szólni vagy figyelni a kocsikra ? És a rend őrei ... ? Őket sem érdekli ez, bezzeg ha 20 forint miatt levagdossák a kocsikról azt a lógós akármit akkor már megy a feljelentés stb. Rongálásért ennyi erővel azt a sok nyomorék fiatal gyereket is elő lehetne állítatni, mivel a gurulós kocsi amibe a kenyeret teszem nem arra való hogy más a mocskos cipőjével benne ugráljon. A kocsi szedegető emberke pedig ha kocsi szedegetőnek van elkönyvelve akkor végezze a munkáját, nem igaz az hogy ha valaki normálisan figyelne a kocsikra akkor nem lehetne rendben és a helyükön tartani őket. Szerintem pedig ha az áruház egy hajláktalant kérne meg erre pár ezer forintért vagy egy kis ételért és italért cserében tuti szivesen visszatologatnná a kocsikat, csak az a helyzet hogy sóher országban élünk és amit ezért kifizetnének inkább zsebre teszik.

ELZETT KULCS, 2010. május 07. - péntek 12:58

Teljesen mindegy mit dugsz bele, az a fontos, hogy következő vásárláskor ha nincs mit bedugnod, nincs kocsid! Különben meg, most egyre többet látom, hogy 100 Ft -tal hagyják szana-szét a kocsikat, mert neki már csak aprópénz a 100 -as és tele van vele a kesztyűtartó. Még ideológiát is gyárt, hogy valaki majd jól jár vele, de nehogy már üres kocsit tologasson egy százasért hisz nem csóró ő. Saját szememmel láttam, hogy csak annyira lökte félre, hogy ki tudjon állni.

Mérő Mókus, 2010. május 07. - péntek 10:56

Babuci, 2010. május 07. - péntek 00:27: A pénz azért kell a kocsiba, hogy a kedves vásárló VISSZAVIGYE oda, ahonnan elhozta. Ha nem kéne forintokat dugni a kocsiba, akkor a kedves vásárló a parkolóban ott hagyná ebek harmincadjára, szél nekifújja másik parkoló autóknak. több embert kéne foglalkoztatni, akik összeszedegetik a kocsikat. Szóval ezért... Ha haszna nincs is a boltnak ezen, de a költsége legalábbis sokkal kisebb..Emlékszem a Skála parkolójára, amikor még nem volt ilyen forintos záras rendszer. Össze vissza álltak a kocsik az egész parkoló területén, hiába volt rá ember, aki összeszedegesse őket. Azért valljuk be, kultúráltabb így...

ELZETT KULCS, 2010. május 07. - péntek 10:56

Zárcserekor a megmaradt kerek fejű kulcsot nem szabad kidobni, arra remekül alkalmas amelyik bedugós. Amelyik lapos és bele kell rakni, én a régi román 1 Leu -t használom.

Kata, 2010. május 07. - péntek 10:55

Egyszerüen meg lehet oldani csak kell venni müanyag érmét.Soha sem akarják az én bevásárló kocsimat vissza tolni a müanyag érme nem kell nekik

nevető, 2010. május 07. - péntek 10:20

T.szerkesztő! Az info@fogyasztok.hu-ra küldtem az előzőt Ismét elküldtem,tel számmal együtt.


1 2 3

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza