Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rekordbüntetés a gyógyszerhamisítónak

Munkatársunktól, 2010. május 05. - szerda 08:31
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az amerikai fellebbviteli bíróság helybenhagyta annak a kínai származású férfinak a büntetését, akire január elején hamis gyógyszerek értékesítésének vádjával hat és fél év börtönt szabott ki az ítélőszék. A hatóságok szerint az elítélt az Atlanti-óceán mindkét partján aktív tevékenységet fejtett ki.A Securing Pharma értesülései szerint januárban hat és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az amerikai bíróság azt a kínai származású férfit, aki mind az Egyesült Államok területén, mind európai országokban értékesített hamis gyógyszereket. A bíróság további 1,29 millió dolláros pénzbüntetés terhe mellett elutasította a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét is.

A hatóságok szerint a férfi tehető felelőssé a nagy-britanniai hivatalos egészségügyi ellátórendszerbe 2007-ben bekerült, három különböző típusú hamis gyógyszer felbukkanásáért. A brit szakemberek az eredetileg az Eli Lilly által gyártott antipszichotikum, a Zyprexa, az Astra Zeneca prosztatarák kezelésére kifejlesztett Casodex és a Sanofi-Aventis trombózis kezelésére javallott Plavix termékeinek hamis verzióit azonosították, amelyeket a nyomozás során feltárt bizonyítékok utóbb a kínai kereskedőhöz kapcsoltak.

AFP
Egész Európát fertőzte...

A fellebbviteli bíróság március folyamán a férfira kiszabott büntetés felülvizsgálatát kérte, mivel megállapításai szerint az ellene felhozott egyik vádpontban nem áll rendelkezésre kielégítő bizonyíték. A vizsgálati bíróság április végi döntésében azonban helybenhagyta a januári bírósági határozatot, így a kereskedőnek le kell töltenie az amerikai joggyakorlat alapján gyógyszerhamisítási ügyben rekordnagyságúnak számító szabadságvesztést.

Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) közleményében kiemelte, hogy a kereskedő a rendelkezésére álló jelentős gyártási és csomagolási erőforrásoknak köszönhetően egyike volt a legjelentősebb aktív hamis gyógyszer terjesztőknek. Az ICE szakemberei szerint a férfi által forgalmazott pirulák tartalmaztak ugyan aktív hatóanyagot, de az előírttól eltérő mértékben.

Forrás: Hent

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza