Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV-ügy - előállítottak egy ügyvédet

Munkatársunktól, 2010. május 05. - szerda 08:01
Címkék: bkv, eljárás, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Előállította a rendőrség kedden H. Iván ügyvédet, aki a gyanú szerint közbenjárt a BKV-val kötött, fénymásolók műszaki állapotfelmérését célzó szerződés létrejötte során. A pénzt egy volt BKV-vezérigazgató végkielégítésének kiegészítésére "használták fel".A rendőrség kedden házkutatást tartott a Horváth, Dóczi and Lehmann Ügyvédi Irodában (HDL), amely többek között Hagyó Miklós privát cégének képviseletét is ellátja. A nyomozók a gyanús fővárosi ügyekben (BKV, FKF, gyógyfürdők) érintett szerződéseket kerestek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlése szerint az ügyvédet bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt hallgatják ki a nyomozók.


A házkutatás során lefoglaltak több számítógépet, illetve papír alapú dokumentumot. H. Iván előállításával a BRFK összesítése szerint 17-re nőtt a BKV-ügyben szereplő gyanúsítottak száma.

mti
H. Iván ügyvéd (b3) gazdaságvédelmi nyomozók kíséretében

A nyomozás eddigi adatai szerint H. Iván közbenjárt a BKV-val kötött szerződés megkötésében és a nyomásgyakorláshoz politikai kapcsolatait is felhasználta. Közreműködött abban is, hogy aláírják a hamis tartalmú teljesítési igazolásokat, aminek alapján a BKV kiutalt 19,2 millió forintot. A BKV ezt a megbízott kft-nek utalta, a cég akkori vezetője pedig a pénzt egy cseh férfinak adta át. A fénymásolók karbantartására szakosodott vállalkozás a pénzből mindössze 1,1 milliót tarthatott meg.

A cseh férfi H. Ivánnal együtt későbba kft. "eltüntetésében" is részt vett. A BRFK szerint a fennmaradó 18,1 millió forint a BKV korábbi - a közleményben meg nem nevezett - vezérigazgatójának végkielégítését egészítette ki.

Kocsis István BKV vezérigazgató 2009. szeptember 18-án tett feljelentést a rendőrségen a fénymásolók állapotfelmérésével kapcsolatban, ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérésről a Magyar Nemzet 2009 szeptember 7-én számolt be.

Házi őrizetbe helyezték Szalainé Szilágyi Eleonórát

A Budai Központi Kerületi Bíróság kedden házi őrizetbe helyezte az eddig előzetes letartóztatásban lévő Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját - közölte a Magyar Televízió esti Híradója. A hírműsor beszámolója szerint azért rendelték el a gyengébb fokozatú kényszerintézkedést, mert már nincs szükség az előzetes letartóztatás fenntartására. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek kedd este megerősítette a hírt, majd hozzátette: az ügyész fellebbezett a döntés ellen. Szalainé Szilágyi Eleonórát január 9-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség január 6-án őrizetbe vette a BKV volt humánpolitikai igazgatóját, aki 86 millió forint végkielégítést kapott, majd tovább foglalkoztatták a cégnél, havi 1,2 millió forintért.

A BKV-ügy korábbi híreit itt olvashatja!


Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza