Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több kövér gyerek, több csúfolódás

Munkatársunktól, 2010. május 04. - kedd 18:21
Címkék: élelmiszer, egészség, gyerek, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Noha egyre többen vannak, mégis a kövér kisiskolásokat csúfolják a leginkább, még akkor is, ha népszerűek és jó tanulók.A Michigani Egyetem kutatása szerint a 3-6. osztályos diákok legtöbbször túlsúlyos társaikon köszörülik nyelvüket, függetlenül a duci diákok nemétől, származásától, népszerűségétől és tanulmányi teljesítményétől. "A nyolcvanas évekhez képest ma már sok gyerek elhízott. Néhány iskolában talán az osztály fele is túlsúlyos lehet. Épp ezért azt gondoltuk, ma már nem őket csúfolják a leginkább. De nem így van" - közölte Julie C. Lumeng, a kutatás vezetője.

A felmérésben 821 amerikai fiú és lány vett részt, életkoruk nyolc-tizenegy év között mozgott. A harmadikosok között a gyerekek tizenhét százaléka volt elhízott, tizenöt százaléka pedig túlsúlyos. A diákok negyede mondta, hogy csúfolják, az anyák viszont magasabb arányban, negyvenöt százalékban jelezték, hogy csemetéik gúnyolódásnak vannak kitéve.

AFP
A kör közepén...

A kutatók szerint a súlyproblémákkal küzdő gyerekeket hatvanhárom százalékkal nagyobb valószínűséggel csúfolják, mint a normális testtömegű diákokat.

A kicsúfolt gyerekek szülei a gúnyolódást tekintik a gyerekeik egészségét leginkább fenyegető jelenségnek - számoltak be a szakemberek a Pediatrics című tudományos folyóiratban közölt tanulmányukban. A megtámadott diákokra ugyanis gyakran jellemző a depresszió, a feszültség és a magányosság - mutattak rá a kutatók, megjegyezve, hogy a problémának nincs egyszerű megoldása. "Ez a kövérek elleni általános előítéleteket tükrözi" - írták.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza