Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lassan egymillió BAR-listás lesz

Munkatársunktól, 2010. május 04. - kedd 10:51
Címkék: hitel, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Töretlenül nő a BAR-listások száma, márciusi adatok szerint egy év alatt 170 ezerrel 825 ezerre nőtt.A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), közkeletű nevén a BAR-listán tárolt magánszemélyek száma a legfrissebb, márciusi adatok szerint egy év alatt 170 ezerrel 825 ezerre nőtt, a fennálló mulasztások száma pedig már meghaladta az egymillió 123 ezret. A BAR-lista tehát soha nem látott hosszúságú, kérdés, megfordítja-e a szomorú folyamatokat a leendő új kormány műhelyeiben formálódó lakáshitel-támogatási rendszer. Vélhetően nehezen, hisz a probléma messze túlmutat a lakáshiteleken - írja a Portfolio.hu.

mti

A BISZ Zrt. Központi Hitelinformációs Rendszere a vállalkozások mellett azokat a természetes személyeket és ezek mulasztásait, visszaéléseit tartja nyilván, amelyek a pénzügyi intézményekkel kötött hitel- vagy hiteljellegű szerződésben vállalt kötelezettségeiknek a minimálbér összegét meghaladó mértékben folyamatosan több mint kilencven napon keresztül nem tettek eleget. Március végéig az egy ével korábbi 655 ezerről 825 ezerre nőtt a lakossági alrendszerben tároltak száma, ez huszonhat százalékos növekedést jelent.

2008 végén még "csak" 669 ezer volt a fennálló lakossági mulasztások száma a rendszerben, ám ez 2009 novemberében meghaladta az egymilliót, március végére pedig egymillió 123 ezer fölé nőtt. A mulasztás megszűnik, ha az ügyfél teljes tartozása rendeződik (a hátralék kiegyenlítésével, fedezet, kezes igénybe vételével, vagy akár a szerződés átütemezésével). A lezárt mulasztások az üzleti lekérdezésekben a lezárást követően még további öt évig láthatók. Ezek száma egy év alatt 330 ezerről 354 ezerre nőtt.

mti

A tavalyi év első félévében a forintgyengülés miatt megugró törlesztőrészletek, a második félévben pedig a tíz százalék fölé emelkedő munkanélküliség, illetve a csaknem öt százalékos magyarországi reálbér-csökkenés jelentette a legnagyobb rizikófaktort az adósságtörlesztés szempontjából. Bár a lakásárverezések jelenleg is szünetelnek, tavaly év végén hatvanezer jelzáloghitel esetében állt fenn kilencven napon túli tartozás, és ez a szám azóta csak tovább nőhetett.

A fennálló mulasztások havi növekedési üteme idén már kisebb, mint a tavalyi év átlagában: 2.4-2.5 százalékos emelkedés volt tapasztalható az egyes hónapokban a tavalyi évben nem ritka négy százalékos növekedéssel szemben. Ugyan a késedelmes hitelek pontos összetételét nem ismerjük, a bankok elmondása alapján számarányukat tekintve döntően kisebb volument képviselő fedezetlen hitelekről lehet szó, az összeget tekintve viszont jelentős lehet a nagyobb értékű lakáshitelek részesedése - írja a portál.

Forrás: Portfolio.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza