Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyolcszázezer háztartást érint a digitális átállás

Munkatársunktól, 2010. május 04. - kedd 14:01
Címkék: műszaki cikk, kábeltévé
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A 2011 végén befejeződő digitális átállás 800 ezer háztartást érint, amelyek ma a földfelszíni televíziós adást kizárólag analóg módon fogják.Kozma Zsolt, az NHH médiainfrastruktúra szabályozási igazgatója elmondta: a digitális infrastruktúra már kiépült, s tartalmak, adások is elérhetők rajta. A kereskedelemben kaphatók a digitális adás fogásához szükséges készülékek, antennák és set-top-boxok is.

A piacról elmondta: a háztartások hatvankét százaléka kábelen vagy internetes hálózaton keresztül nézi a televíziót, míg a többiek például földfelszíni adást néznek, vagy műholdon keresztül érik el a műsorokat.

Az igazgató kifejtette, hogy tavaly a második félévben a háztartások huszonhat százaléka már digitalizált volt, míg ötvenhárom százalékuk analóg kábelen nézte a televíziót, húsz százalékuk pedig földfelszíni adást fogott. A háztartások egy százaléka nem tévézik.


Vezérlőterem

Kozma Zsolt elmondta, az év végére a mostaninál hét százalékponttal nagyobb, kilencvenöt százalékos lesz Magyarországon a digitális lefedettség.

Egy lakossági felmérést idézve közölte, hogy az analóg lekapcsolásról a háztartások tizenhárom százaléka hallott és tájékozódott is a folyamatokról. További negyvenhárom százalékuk csak hallott róla, míg negyvennégy százalékuk nem is tudott erről.

Karl Károly, az NHH általános piacfelügyeleti igazgatója elmondta, a hatóság folyamatosan ellenőrzi és nyomon követi, hogy az érintettek, például a kereskedők hogyan tájékoztatják a vevőket a digitális átállásról, illetve arról, hogy melyik készülék és eszköz alkalmas a digitális adás fogására. Hozzátette: nyolcvan százalékuk már megfelelően tájékoztatja a vevőket, a hatóság pedig folytatja az ellenőrzéseket.

Az NHH két kiadvánnyal is támogatja a tájékoztatást, ezek a hatóság honlapján is elérhetők.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 13. - péntek 17:08

Pityu! egyetértek! bár nálunk már digi is van, aggódom milyen lesz, ha végleg lekapcsolják az analógot! Sok különbséget nem látok a kettő között.

Pityú, 2010. május 04. - kedd 22:28

A tanyasiakkal mi lesz? A kis településen élőkkel mi lesz? Csak a lové szedésről szól!!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza