Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV-ügy - házkutatás egy ügyvédi irodában

Munkatársunktól, 2010. május 04. - kedd 16:21
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A BKV-ügyben házkutatást tartanak egy belvárosi ügyvédi irodában a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának nyomozói.Tafferner Éva szóvivő nem árulta el, melyik ügyvédi irodában van a házkutatás. Azt azonban jelezte, hogy a házkutatás befejezése után a rendőrség közleményt ad ki.

A Magyar Nemzet Online információi szerint a házkutatást a Horváth, Dóczi and Lehmann Ügyvédi Irodában (HDL) tartják. A lap úgy értesült, hogy a nyomozók kedd reggel érkeztek az ügyvédi irodába, amely többek között Hagyó Miklós privát cégének képviseletét is ellátja.

A lap úgy tudja, hogy a nyomozók a gyanús fővárosi ügyekben (BKV, FKF, gyógyfürdők) érintett szerződéseket keresnek. A HDL titkárságán a lap érdeklődésére válasz nélkül bontották a vonalat, ezt követően pedig már fel sem vették a kagylót.

mti
Hagyó Miklós

A lap emlékeztet rá: korábban beszámoltak arról, hogy Hagyó - mint írják - "házi" ügyvédi irodája a BKV-nak és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek (BGYH) is dolgozott, és 2007 óta körülbelül 230 millió forint értékben kapott megbízásokat fővárosi cégektől. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya egyébként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt már eljárást indított a BGYH egyik kétmilliárdos közbeszerzési pályázata miatt - emlékeztetett a lap.

A Magyar Nemzet felidézte, hogy Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester korábbi tanácsadója, Mesterházy Ernő szabták meg, kikkel kössenek szerződést, milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki, mely ügyvédi irodákat bízzák meg a legzsírosabb munkákkal. Hagyó azt a Horváth, Dóczi and Lehmann Ügyvédi Irodát "ajánlotta", amelyik Hagyó privát cégének, a Wirtass Kft.-nek is a jogi képviselője - írja az MNO.

A BKV-ügy korábbi híreit itt olvashatja!

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza