Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Saját számlánkat sem értjük

Munkatársunktól, 2010. május 04. - kedd 14:41
Címkék: gáz, áram, víz, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Teljesen tájékozatlan a lakosság az energiaügyeiben, nemcsak azt nem tudja, hogy mennyit fogyaszt és fizet, de nem ismeri a lehetőségeit sem a költségeinek csökkentésére.Kmetty Zoltán, a Forsense vezető elemzője kedden, az ezer fős lakossági és háromszáz fős szakmai felmérésről tartott budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a megkérdezettek harminchárom százaléka elgondolkodott energiahatékonysági beruházáson, de nem hajlandó költeni rá. Azoknak az aránya viszont, akik legalább ötszázezer forintot szánnak ilyen beruházásra, mindössze tíz százalék.

mti

A lakosság több mint hetven százaléka inkább támogatja a piaci versenyt és mindössze öt százalékuk ellenzi. A lakosság és az energiaszakma is támogatja a megújuló energiát. Azok a háztartási fogyasztók, akik egyáltalán hajlandók lennének többet fizetni érte, mindössze öt-tíz százalékkal nagyobb költséget viselnének el a megújuló energiák támogatására.

mti

Az állami szerepvállalást a lakosság nagyobb arányban támogatta, de még a szakmai válaszadók hat százaléka is úgy vélte, hogy az állami szerepvállalásnak meghatározónak kell lennie. A szakma harminchat százaléka azt szorgalmazná, hogy a háztartási fogyasztókat tekintve az állam tartsa meg közvetlen befolyását és minden más fogyasztói csoportban teremtsen tiszta viszonyokat.


Napkollektort szerelnek egy  társasház tetejére

Az energiapiac liberalizációjával a szakmai megkérdezetteknek mindössze nyolc százaléka elégedett teljes mértékben, tizenkilenc százalékuk szerint viszont egyáltalán nem volt eredményes a piacnyitás, míg huszonkilenc százalék mondta azt, hogy részben sikeres volt.

mtiForrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ildi, 2012. március 07. - szerda 08:40

Tanácstalan vagyok. Megkaptam az elszámoló áramszámlám 480.000.-Ft hátralékkal. Három hónapos egyeztetés után derült ki, hogy 2007. óta ,akkor szerelték le az építkezésnél használt egyik óránkat, vezérelt tarifával számlázott az elmű, amely jóval kevesebb, mint a hatósági fogyasztói ár. Visszamenőleg az ő hibáját én vállaljam? Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!

Zöld Veronika, 2012. január 27. - péntek 12:28

Hátha valakinek segít: Akinek a konyhai tűzhelye felül (ahol az edényben főz)gáz, de alul a sütő rész elektromos, az kérjen az E-ON-nál egy formanyomtatványt, amelyet gázos vállalkozó (pecséttel is)szakember leigazol, és annak ugye annyival kevesebb gáz átalánydíjat kell fizetni. Jó spórolást,sok kicsi sokra megy.

papa62, 2011. december 27. - kedd 11:01

Érdekes dolgok ezek a villanyszámlánkkal kapcsolatban. Valahol olvastam, hogy az áram díjának felének kellene lennie a ma megállapítottnak, de mégis olyan dolgokért fizetünk, ami teljesen érthetetlen. Valamikor a számlában szerepelt valami szénbányászati hozzájárulás is, és amint olvastam máshol, kiderült, hogy a nyugdíjas bányászokat támogatjuk vele. Azóta ez a tétel eltünt a számláról. Volt még egy másik tétel is, ami a távvezetékekkel kepcsolatos, már nem emlékszem rá, mi volt az. Egyébként én minden hónapban ellenőrzöm a fogyasztást, és igyekszem lejjebb szorítani, sőt van egy konnektorba dugható fogyasztásmérőm is, amivel meg tudom mérni pl. a mosógép fogyasztását. Az a baj még, hogy az áramszolgáltató egy évben egyszer állapítja meg a tarifát, így év végén túl sokat kell egyszerre fizetni. Ha viszont saját magamnak állapítom meg, akkor ha többet fizettem, kevesebbet kapok vissza. Jól kivan ez találva, mindig az áramszolgáltató jár jól.

csakegycsaj, 2011. augusztus 22. - hétfő 16:08

Úgyis ki kell fizetni, ha értjük, ha nem. Mindenféléket kitalálnak, hogy egyre több pénzt szedjenek be tőlünk. Ez ellen csak úgy tudunk védekezni, hogy a pénztárcánkhoz mérten fogyasztunk.

Nagy, 2011. július 31. - vasárnap 14:17

T. Zozo!50ft.kb 1kw.,a gázt nem tudom

Zozo, 2011. július 31. - vasárnap 11:01

Van egy kérdésem aki tud az segítsen nekem. Fejér megyei vagyok és azt szeretném megtudni menyibe kerül 1kw. áram és 1m3. gáz? Nem a MJ.-ba kérem mert ez nekem nem mond semmit! Igaz ez talán az én hibám, hogy nem vagyok matematikus ezért kellene " kis emberen nyelvén " elmondani

jogosúlt, 2011. január 20. - csütörtök 18:57

Azért van így kitalálva,hogy netudjunk rajta eligazodni és így feltudnak számolni minden E.ON hibájából eredő hiányosságot. Azért küldözgetnek mindenféle elmaradásokról számlákat és fenyegetnek külső behajtó igénybevételével,mert a számlázók elszúrták az adatokat.De az még nem jogosítja fel őket,hogy a fogyasztóval fizettessék meg!

asd, 2010. december 21. - kedd 17:09

SZARSZARSZAR ADJATOK INGYEN ÁRAMOT BÜDÖS CSALÓ EONOSOK :'(((((((( A PELUSOM MÁR TELEVAN VELETEK!!!!!! :'((((((

csakegycsaj, 2010. október 21. - csütörtök 12:19

Azért van mindenféle díj külön beleszámolva, hogy több pénzt tudjanak a zsebünkből kivenni. Lassan már annyit sem kapunk, hogy a villanyszámlára elég legyen.

Magyar Lászlóné, 2010. október 12. - kedd 08:44

Na én sem értem, a gázszámlámat,semmi köbméterfogyásért, fizettem kb 1400-ft-ot,majd egy köbméterért úgyaannyit, most leguljára két köbméterért szintén ugyan úgy.Mennyibe kerül a gáz fogyasztás?


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza