Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csak reklámfogás a környezetbarát tisztítószer

Munkatársunktól, 2010. május 03. - hétfő 08:01
Címkék: teszt, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Környezettudatos tisztítószereket tesztelt a neves Which? lap. A vizsgálatok szerint a környezetbarát marketingjelzőkkel teleaggatott termékek egyáltalán nem jobbak a környezet számára.Tizennégy környezetbarátként hirdetett háztartási cikket -például WC-tisztítókat, mosogatógép-tablettákat, pelenkákat- vizsgálva a szakértők azt állapították meg, hogy nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy ezen termékek valóban kisebb kockázatot jelentenének a környezet számára. A vizsgált termékek között egyaránt szerepeltek világszerte ismert márkák (Ariel, Persil), és az áruházláncok (Asda, Tesco) saját márkás termékei.


Mindenképpen kijut a környezetbe

A megállapítások között szerepel például, hogy nincs hiteles bizonyíték arra, hogy a hagyományos termékekkel szemben a "zöld" háztartási tisztítószerekben található vegyszerek kevésbé lennének károsak a vízi környezetre. Összetevőik sok esetben szinte teljesen megegyeznek a hagyományos termékekével. A "Tesco Naturally" egyik termékét például azzal reklámozzák, hogy nem tartalmaz foszfátokat, és nem hagy maga után veszélyes maradványokat. Nos, a hasonló -ám nem környezetbarátként hirdetett- termékek sem.


A kutatók szerint általánosságban összesen annyi a különbség, hogy a környezetbarátként reklámozott termékek valamelyest hamarabb bomlanak el.

Martyn Hocking, a Which? szakértője szerint ha egy gyártó "eco" jelzővel illeti termékét, elegendő és egyértelmű bizonyítékokat kell mutatnia arra, hogy az adott áru valóban kevésbé szennyező.

Forrás: Pénzcentrum

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Rózsika, 2010. október 07. - csütörtök 08:46

Nem tudom, kinek van szennyvízaknája, de sok gond van vele. Általában szippantani kell, sűrű turnyó úszik a tetején, szóval nem guszta. Gondoltátok volna, hogy a tisztítószerek hatással vannak a szennyvíz bomlására? Érdekes módon a cikkben tesztelt tisztítószerek közt nem találok kettőt, melyek szerves folyadékok, és segítségükkel a szennyvíz hamarabb bomlik, ritkábban kell szippantani, és nem rakódik le a zsír az akna falára... és még gazdaságos is. ha érdekel: dnoc(kukac)freemail.hu

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés