Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csak reklámfogás a környezetbarát tisztítószer

Munkatársunktól, 2010. május 03. - hétfő 08:01
Címkék: teszt, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Környezettudatos tisztítószereket tesztelt a neves Which? lap. A vizsgálatok szerint a környezetbarát marketingjelzőkkel teleaggatott termékek egyáltalán nem jobbak a környezet számára.Tizennégy környezetbarátként hirdetett háztartási cikket -például WC-tisztítókat, mosogatógép-tablettákat, pelenkákat- vizsgálva a szakértők azt állapították meg, hogy nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy ezen termékek valóban kisebb kockázatot jelentenének a környezet számára. A vizsgált termékek között egyaránt szerepeltek világszerte ismert márkák (Ariel, Persil), és az áruházláncok (Asda, Tesco) saját márkás termékei.


Mindenképpen kijut a környezetbe

A megállapítások között szerepel például, hogy nincs hiteles bizonyíték arra, hogy a hagyományos termékekkel szemben a "zöld" háztartási tisztítószerekben található vegyszerek kevésbé lennének károsak a vízi környezetre. Összetevőik sok esetben szinte teljesen megegyeznek a hagyományos termékekével. A "Tesco Naturally" egyik termékét például azzal reklámozzák, hogy nem tartalmaz foszfátokat, és nem hagy maga után veszélyes maradványokat. Nos, a hasonló -ám nem környezetbarátként hirdetett- termékek sem.


A kutatók szerint általánosságban összesen annyi a különbség, hogy a környezetbarátként reklámozott termékek valamelyest hamarabb bomlanak el.

Martyn Hocking, a Which? szakértője szerint ha egy gyártó "eco" jelzővel illeti termékét, elegendő és egyértelmű bizonyítékokat kell mutatnia arra, hogy az adott áru valóban kevésbé szennyező.

Forrás: Pénzcentrum

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Rózsika, 2010. október 07. - csütörtök 08:46

Nem tudom, kinek van szennyvízaknája, de sok gond van vele. Általában szippantani kell, sűrű turnyó úszik a tetején, szóval nem guszta. Gondoltátok volna, hogy a tisztítószerek hatással vannak a szennyvíz bomlására? Érdekes módon a cikkben tesztelt tisztítószerek közt nem találok kettőt, melyek szerves folyadékok, és segítségükkel a szennyvíz hamarabb bomlik, ritkábban kell szippantani, és nem rakódik le a zsír az akna falára... és még gazdaságos is. ha érdekel: dnoc(kukac)freemail.hu

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza