Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tokaji aszút kortyolhatnak az amerikaiak

Munkatársunktól, 2010. április 29. - csütörtök 10:51
Címkék: alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tokaji aszút fog forgalmazni az egyik legnagyobb amerikai áruházlánc, a Costco; a Tokaj Kereskedőház Zrt. tíz évre szóló, évi legalább 2,5 millió dolláros üzletet kötött.A tokaji borvidék legnagyobb, állami tulajdonú pincészete 2001-es évjáratú, díszdobozos csomagolású, három puttonyos aszút fog az áruházláncnak szállítani, évente 250 ezer palackot. Ez az Egyesült Államokba irányuló éves magyar borexport tíz százaléka - tájékoztatott Kiss István, a pincészet igazgatója Washingtonban.

A Costco - amely jelenleg nem forgalmaz magyar terméket - 2007-ben a világ vezető kiskereskedelmi lánca lett a minőségi borok forgalmazása terén, 2009-es árbevétele elérte a 71 milliárd dollárt. Kiss István elmondta: a kereskedőháznak kétmilliós tétele van a 2001-es három puttonyos aszúból, ami el is fog fogyni. Később évjáratot váltanak, annál is inkább, mert a 2001-es borokat más piacokra is szállítják. A pincészet - amelynek más borai is jelen vannak az Egyesült Államokban, de szinte elhanyagolható mennyiségben - arra fog törekedni, hogy az elkövetkező években bővítse piacát, tárgyal például a Wal-Mart üzletlánccal is. Azt mondta, a nagy távolság ellenére megéri a borok amerikai forgalmazása, mivel egy palackot az európaihoz képest kétszeres áron lehet értékesíteni, a Costco tizenöt-húsz dollárért fog kínálni egy fél literes palackot.

Fogyasztók
Kiss István

"Ez egyfajta reklám, egy kellően jó termék ahhoz, hogy az amerikaiak általánosíthassanak és azt mondják, a magyar bor egy jó bor" - mondta, utalva arra, hogy a palackokat különleges, kimondottan Amerikának szánt díszcsomagolásban fogják szállítani. A hangsúly azon lesz, hogy egy nagy tradícióval rendelkező magyar bor érkezik az áruház polcaira. Véleménye szerint az aszúval teljes mértékben meg tudnak felelni az amerikaiak ízlésvilágának, akik köztudottan nagyon szeretik az édes ízeket. "Nagy a felelősségünk, hiszen reményeink szerint a mi boraink fogják megnyitni a kaput a többi magyar bor előtt" - fogalmazott a Tokaj Kereskedőház Zrt. igazgatója.

Fogyasztók/Tóth Sándor Péter
Tokaj Kereskedőház borospincéje Tolcsván

Az Egyesült Államokba irányuló magyar mezőgazdasági export évente 35-38 millió dollár (ez 2009-ben, elsősorban a válság miatt visszaesett 23-24 millió dollárra). Ezen belül a borexport 3,9 millió dollárt, mintegy 2,5 millió palack bort tett ki tavaly - mondta el  Tóth Attila washingtoni mezőgazdasági attasé, aki jelentős sikernek nevezte, hogy egy ilyen nagy amerikai céghez be tudott kerülni egy magyar vállalat.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza