Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ingyenes játékoktól híznak a gyerekek

Munkatársunktól, 2010. április 29. - csütörtök 11:51
Címkék: élelmiszer, egészség, gyerek, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tilos az ingyenes játék a gyorséttermi menükhöz egy kaliforniai megyében, így akarnak küzdeni a gyerekek elhízása ellen.A gyerekeknek szánt gyorséttermi menüket ezentúl tilos lesz ingyenes játékokkal propagálni a kaliforniai Santa Clarában. A megyei közegészségügyi hatóságok a korlátozással véget akarnak vetni annak a gyakorlatnak, hogy a gyerekeket ingyenes játékokkal csábítják az olyan magas kalória- és sótartalmú ételek megvásárlására, mint a McDonald's népszerű Happy Meal menüje.

"Az elhízás a szó szoros értelmében járványszerű méreteket öltött" - mondta Dan Peddycord megyei közegészségügyi vezető. A kedden megszavazott rendelet kilencven nap múlva lép életbe, ha a jelentősebb gyorséttermi láncok és az állami éttermi szövetség elő nem állnak valamilyen jobb megoldással.

AFP
Apu! Hol a játék?

A korlátozás szerint tilos lesz ingyenes játékokat adni azokhoz az élelmiszerekhez, amelyek nem felelnek meg az alapvető élelmezési szabályoknak.

A szabályozás ellenzői közé tartozó McDonald's képviselője, Harlan Levy szerint a tilalommal a szülők döntési jogát korlátozzák. A tilalommal nem változik meg a gyerekek mozgáshiányos, tévézéssel és videojátékokkal töltött élete - mondta Levy.

"A szülők és az iskolák felelőssége, illetve a mozgásszegény életmód mellett a határtalan játékpromóciókkal összekapcsolt egészségtelen ételek nagy mértékben hozzájárulnak a probléma kialakulásához" - érvelt viszont Ken Yeager közegészségügyi felügyelő.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza