Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

GMO-pert indít a kormány

Munkatársunktól, 2010. április 29. - csütörtök 12:21
Címkék: eljárás, jog, élelmiszer, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Üdvözli, és nagyon fontos politikai jelzésnek tartja a Greenpeace, hogy a magyar kormány szerdán úgy döntött, megtámadja az Európai Bíróságon az Európai Bizottság március eleji döntését a génmódosított Amflora burgonya termesztésének és felhasználásának engedélyezéséről.A zöldek remélik, hogy "a Barroso-Bizottság megérti: nem kényszerítheti rá akaratuk ellenére a génmódosított haszonnövényeket a tagországok fogyasztóira és gazdálkodóira" - olvasható a Greenpeace közleményében.

A környezetvédelmi szervezet többek között azt tartja aggályosnak, hogy az Amflora burgonya a táplálékláncba kerülve növelheti az emberi szervezet egyes antibiotikumokkal szembeni ellenálló képességét, s ezáltal csökkentheti fontos gyógyszerek hatékonyságát. Mint emlékeztetnek, emiatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) is óvta a bizottságot az engedélyezéstől.


Nem csak Magyarország tiltakozik

A Greenpeace nemzetközi információi szerint Ausztria és Luxemburg rövidesen csatlakozhat Magyarországhoz a felperesek oldalán - derül ki a közleményből. A magyar kormány már április elején bejelentette szándékát, mely szerint be kívánja tiltani a német BASF által kifejlesztett burgonya termesztését az ország területén.

A Sólyom László köztársasági elnök szerdán beszélt a miniszterelnökkel arról, hogy a kormány a luxemburgi bíróságon megtámadja a génmódosított burgonya termesztéséről és felhasználásáról szóló uniós döntést. Az elnök úgy vélte, a hosszú eljárás ellenére "van remény, hogy nyerünk". Az Európai Bizottság idén márciusban 1998 óta először engedélyezte génmódosított növény vetését az unióban.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza