Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF-bírság a Csepp biztosítási alkusznak

Munkatársunktól, 2010. április 28. - szerda 18:01
Címkék: fogyasztóvédelem, eljárás, bírság, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kétszázezer forint bírságot szabott ki a "Csepp" Biztosítási Alkusz Kft.-re a PSZÁF. A Private Capital Investment Kft. tevékenységi engedélyét visszavonták.A felügyelet a honlapján közzétett határozat szerint a "CSEPP" biztosítási alkuszt megbírságolásával egyidejűleg arra kötelezték, hogy április 30-ig igazolja, rendelkezik-e felelősségbiztosítási szerződéssel.

Binder István, a PSZÁF szóvivője szerdán elmondta: a biztosításközvetítői tevékenységet végző cégeknek káreseményenként legalább 1.120.200 euró, vagy pedig egy évre összesen legalább 1.680.300 euró összegű felelősségbiztosítással vagy vagyoni biztosítékkal kell rendelkezniük, a tevékenységük során esetlegesen elkövetett szakmai hibák fedezésére.

MTI
Binder István

A felügyeleti határozatban hivatkozott jogszabály szerint az alkusz köteles két munkanapon belül bejelenteni a felügyeletnek a felelősségbiztosítási szerződés megszűnését. Aki nem rendelkezik ilyen szerződéssel, szankcióval számolhat, illetve a további működéshez is meg kell kötnie a felelősségbiztosítási szerződést.

A Private Capital Investment Kft. (korábban: Money Market Group Alkusz Kft.) tevékenységi engedélyét visszavonta a PSZÁF, és törölte a felügyelet nyilvántartásából. Felszólította továbbá, hogy rendezze felügyeletidíj-tartozását, továbbá a 2009. évi és 2010. évi tört évi (egyszerűsített) éves beszámolóját küldje meg a felügyeletnek, illetve egyéb adatszolgáltatási kötelezettségének is tegyen eleget.

A határozatban hivatkozott törvény szerint a felügyelet visszavonhatja, törölheti az engedélyt, ha a cég a törvényben előírt nyilvántartási, működési feltételek bármelyikének nem felel meg - mutatott rá a szóvivő.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza