Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF-bírság a Csepp biztosítási alkusznak

Munkatársunktól, 2010. április 28. - szerda 18:01
Címkék: fogyasztóvédelem, eljárás, bírság, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kétszázezer forint bírságot szabott ki a "Csepp" Biztosítási Alkusz Kft.-re a PSZÁF. A Private Capital Investment Kft. tevékenységi engedélyét visszavonták.A felügyelet a honlapján közzétett határozat szerint a "CSEPP" biztosítási alkuszt megbírságolásával egyidejűleg arra kötelezték, hogy április 30-ig igazolja, rendelkezik-e felelősségbiztosítási szerződéssel.

Binder István, a PSZÁF szóvivője szerdán elmondta: a biztosításközvetítői tevékenységet végző cégeknek káreseményenként legalább 1.120.200 euró, vagy pedig egy évre összesen legalább 1.680.300 euró összegű felelősségbiztosítással vagy vagyoni biztosítékkal kell rendelkezniük, a tevékenységük során esetlegesen elkövetett szakmai hibák fedezésére.

MTI
Binder István

A felügyeleti határozatban hivatkozott jogszabály szerint az alkusz köteles két munkanapon belül bejelenteni a felügyeletnek a felelősségbiztosítási szerződés megszűnését. Aki nem rendelkezik ilyen szerződéssel, szankcióval számolhat, illetve a további működéshez is meg kell kötnie a felelősségbiztosítási szerződést.

A Private Capital Investment Kft. (korábban: Money Market Group Alkusz Kft.) tevékenységi engedélyét visszavonta a PSZÁF, és törölte a felügyelet nyilvántartásából. Felszólította továbbá, hogy rendezze felügyeletidíj-tartozását, továbbá a 2009. évi és 2010. évi tört évi (egyszerűsített) éves beszámolóját küldje meg a felügyeletnek, illetve egyéb adatszolgáltatási kötelezettségének is tegyen eleget.

A határozatban hivatkozott törvény szerint a felügyelet visszavonhatja, törölheti az engedélyt, ha a cég a törvényben előírt nyilvántartási, működési feltételek bármelyikének nem felel meg - mutatott rá a szóvivő.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza