Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fonalférges a víz az óvodában

Munkatársunktól, 2010. április 28. - szerda 17:21
Címkék: víz, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az egészségre nem ártalmas, ám az ivóvíz élvezeti értékét csökkenti az a fonalféreg-fertőzöttség, amelyet egy rutinellenőrzés mutatott ki Abony egyik óvodájának vízhálózatában.Romhányiné Balogh Edit a Pest megyei város polgármestere elmondta: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) regionális intézetének vizsgálata mutatta ki a fonalférgek jelenlétét a Szivárvány úti óvodából származó vízmintában. "A mikroszkopikus élőlények az emberi egészségre ártalmatlanok, ráadásul a víz felforralásával elpusztíthatók. A gyerekek azonban elővigyázatosságból és elsősorban a szülők megnyugtatásának érdekében azóta palackozott vizet kapnak".

A városi vízszolgáltatásért felelős Abokom Kft. fertőtlenítette az intézmény vízvezeték-hálózatát. Az ezt követően vett minta vizsgálata várhatóan napokon belül befejeződik - tette hozzá a polgármester, aki kitért arra is, hogy a probléma nem csupán egyetlen abonyi óvodát érint és nem is új keletű. "Hasonló jelenséggel számos település küzd még az országban, ahol magas az ivóvíz szervesanyag-tartalma és a helyi vízhálózat a miénkhez hasonlóan elöregedett."

Abonyban először 2006-ban derült fény az ivóvíz fonalférgességére, mely akkor a település több részét is érintette. Azóta az önkormányzat az elavult, több ponton is pangó vizekkel működő rendszer átmosatásával igyekezett orvosolni a gondot.

Végleges megoldást csak a kolencven kilométer hosszú teljes hálózat cseréje jelentene, amely azonban több milliárd forintba kerülne -magyarázta Romhányiné Balogh Edit. A polgármester azonban utalt rá: egy korábban elnyert 312 millió forintos európai uniós pályázati forrásból és ehhez kapcsolódóan önerőből is tervezett fejlesztések belátható időn belül érzékelhető javulást hoznak majd a város ivóvíz-minőségében.

Igaz, az EU-s pénz nyolcvan százaléka az arzénmentesítést szolgálja, ám a maradékból megvalósul a legrégebbi eternit- és vascsövek cseréje és új átöblítési helyek létesítése is - tájékoztatott az elöljáró.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza