Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem drágulnak a vasúti és buszbérletek

Munkatársunktól, 2010. április 26. - hétfő 16:21
Címkék: utazás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem drágulnak a vasúti 2. osztályú, és a buszbérletek májustól, és lesz első osztályú vonatbérlet is. A vonat- és buszbérleteknél egységesen nyolcvanhat százalékos lesz a munkába járók munkaadói támogatása.Egy februári kormányrendelet szerint a vonat 2. osztályú és az autóbusz bérletnél egyaránt az ár legalább nyolcvanhat százalékát kell átvállalnia a munkaadónak.

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter új rendelete - a kormányrendelethez igazodva - a mellékletében megszünteti a busz-, illetve a vonatbérlet árának a megbontását a munkaadó és a munkavállaló által fizetendő részre, és megadja a vonat 1. osztályú bérlet árát is, amiből - a kormányrendelet szerint - a munkaadó nem köteles részt vállalni.

mti

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter rendelete szerint például a harminc kilométeres busz és 2. osztályú vonat bérlet ára 21.100 forint marad, viszont az első osztályú vasúti bérlet ára 26.400 forint lesz.

A harminc kilométeres bérletnél maradva: eddig a buszbérletből 4.200 forintot fizetett a munkavállaló, és 16.900 forintot - nyolcvan százalékot - a munkaadó. A vonatbérletnél viszont a munkavállaló csak háromezer forintot fizetett, és a 21.100 forintból fennmaradó 18.100 forint - nyolcvanhat százalék - a munkaadó költsége volt. Májustól mindkét bérletnél háromezer forint lesz a munkavállalót érintő rész.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza