Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem drágulnak a vasúti és buszbérletek

Munkatársunktól, 2010. április 26. - hétfő 16:21
Címkék: utazás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem drágulnak a vasúti 2. osztályú, és a buszbérletek májustól, és lesz első osztályú vonatbérlet is. A vonat- és buszbérleteknél egységesen nyolcvanhat százalékos lesz a munkába járók munkaadói támogatása.Egy februári kormányrendelet szerint a vonat 2. osztályú és az autóbusz bérletnél egyaránt az ár legalább nyolcvanhat százalékát kell átvállalnia a munkaadónak.

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter új rendelete - a kormányrendelethez igazodva - a mellékletében megszünteti a busz-, illetve a vonatbérlet árának a megbontását a munkaadó és a munkavállaló által fizetendő részre, és megadja a vonat 1. osztályú bérlet árát is, amiből - a kormányrendelet szerint - a munkaadó nem köteles részt vállalni.

mti

A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter rendelete szerint például a harminc kilométeres busz és 2. osztályú vonat bérlet ára 21.100 forint marad, viszont az első osztályú vasúti bérlet ára 26.400 forint lesz.

A harminc kilométeres bérletnél maradva: eddig a buszbérletből 4.200 forintot fizetett a munkavállaló, és 16.900 forintot - nyolcvan százalékot - a munkaadó. A vonatbérletnél viszont a munkavállaló csak háromezer forintot fizetett, és a 21.100 forintból fennmaradó 18.100 forint - nyolcvanhat százalék - a munkaadó költsége volt. Májustól mindkét bérletnél háromezer forint lesz a munkavállalót érintő rész.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza