Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Antik csempészáru Hegyeshalomnál - fotókkal

Munkatársunktól, 2010. április 26. - hétfő 09:51
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Római érmek, mécsesek és más kulturális javak kerültek elő egy magyar rendszámú autóból. A csempészáru becsült értéke több, mint kétmillió forint.A Vám és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai Hegyeshalom térségében közúti ellenőrzés keretében megállítottak egy magyar rendszámú Toyota gépkocsit. A gépkocsiban tartózkodó magyar és szerb állampolgárságú személyek a pénzügyőrök kérdésére azt a feleletet adták, hogy nincs bejelenteni valójuk, Ausztriába tartanak személyes tárgyaikkal.

vpop
Koruk jóval meghaladja az "ötven évet"

A csomagok átvizsgálása során előkerültek különböző, a kulturális javak körébe tartozó római érmek, mécsesek, későbbi korokból származó késpengék, gyűrűk, csatok kerültek elő.

vpop
Talán még Aladdiné is közöttük van

Találtak még 19. század végi és 20. század eleji, illetve a II. világháború idejéből való fegyvereket, zseb- és asztali órákat és egyéb használati tárgyakat is. Mivel az előkerült tárgyak kora eléri az ötven évet, az országból való kivitelük engedélyköteles.

vpop
Órák katonaportrékkal, SS-ereklyék

A vámhatóság a kétmillió forintot meghaladó, 185 darab tárgyat lefoglalta és a magyar állampolgár ellen visszaélés kulturális javakkal bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.


Márkás parfüm a csomagban

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai közúti ellenőrzést tartottak a 43. számú főúton. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy moldáv honosságú állampolgár által vezetett személyautót.

vpop
Engedély nélküli kozmetikumok

A szúrópróbaszerű vizsgálat során az csomagok között a járőrök védett márkajelzéssel ellátott parfümöket láttak, ezért a jármű tételes ellenőrzése mellett döntöttek. A vizsgálat végére az úti holmik közül összesen közel kilencszáz darab világmárkával ellátott kozmetikai termék, illatszer - parfüm, korrektor, szempilla spirál, alapozó - került elő, amelyekkel kapcsolatban az autó vezetője semmilyen okmányt nem tudott bemutatni.

vpop

A vámhatóság a szakértő előzetes véleménye alapján a több mint kétmillió forint értékű kozmetikumot lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűntett miatt eljárást indított.

Forrás: VPOP
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza