Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rákkeltő anyag az ajándék molyirtóban

Munkatársunktól, 2010. április 23. - péntek 18:01
Címkék: mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A forgalomból már kivont diklórfosz rovarirtó hatóanyagot tartalmazott az a molyirtó csík, amelyet ajándékba kaptak a vásárlók, amikor megvették a Csalomon rovarcsapda elnevezésű terméket.A Levegő Munkacsoport azért értékeli súlyosan a jogsértést, mert az ajándék terméket a Magyar Tudományos Akadémia Növényvédelmi Kutató Intézete (MTA NKI) biztosította. A környezetvédő szervezet bejelentette az esetet a VPOP Bűnügyi Igazgatóságának, valamint az FVM Növény- és Talajvédelmi Főosztályának. Továbbá kérte az MTA főtitkárát is, hogy mihamarabb tisztázza az esetet, és tegye meg a szükséges intézkedéseket.

A közlemény emlékeztet: a diklórfoszt Magyarországon sokáig a köztéri szúnyogirtásban is használták. Az EU azért tiltotta be a növényvédelemben, mert génkárosító - úgynevezett mutagént is tartalmaz - és rákkeltő kockázatai vannak.


Szúnyogírtásra használták a diklórfoszt

A Levegő Munkacsoport megdöbbentőnek találja, hogy a magyar növényvédelmi tudományos kutatás vezető intézményében ilyen súlyos jogsértés történhet. A diklórfosz tilalmas alkalmazásának súlyosságát növeli, hogy a betiltott hatóanyagot külföldi forrásból beszerezve, a betiltott Chemotox molyirtó kazetta címkéjével ellátva hozták forgalomba.

Az ügyet az Állami Népegészségügyi és Tisztorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) illetékes, Szentendre-Pilisvörösvár Kistérségi Intézete már vizsgálja - tájékoztatott dr. Homor Zsuzsanna kistérségi tiszti főorvos. A szakember hétfőre ígért bővebb tájékoztatást az ügyről.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza