Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lejárt jogosítványt adott az okmányiroda

2010. április 23. - péntek 10:51
Címkék: kiadvány, reklamáció, ügyintézés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hat hete próbálja meghosszabbíttatni a jogosítványát egy hivatásos sofőr. Először lejárt jogsit kapott, majd különböző okok miatt többször elküldték orvosához. Vezetői engedélye azóta sincsen.Varró László jogosítványa március végén járt le - írja a Bors. A férfi a veresegyházi okmányirodában akarta meghosszabbíttatni. Akkor még ő sem gondolta, hogy az egyszerűnek tűnő művelet hetekig húzódik majd.

- Harminc éve vagyok sofőr, a B kategóriás jogosítványomhoz megkaptam a hivatásos minősítést is. Elintéztem, amit kell ilyenkor, kifizettem nyolcezer forintot. Mielőtt boldogan zsebre vágtam volna az okmányt, döbbenten láttam: lejárt dátumú vezetői engedélyt adtak újként. Sőt a hivatásos minősítés sem szerepelt rajta.

A férfi visszament az okmányirodába, ahol közölték: kijavítják a hibát, de menjen vissza az orvoshoz, és kérjen egy olyan papírt, amin szerepel a hivatásos minősítés.

- Visszamentem azzal az orvosi papírral is, azt hittem, így már rendben lesz. Csakhogy kiderült: negyvenöt év fölött csak három évre adják meg a hivatásos vezetői engedélyt, az orvosom viszont öt évre írta. Mivel nem stimmelt a dátum, közölték: hogy ismét menjek vissza az orvoshoz, és kérjek tőle egy olyan igazolást, hogy ő követte el a hibát, addig nem tehetnek semmit.

László addigra elvesztette a türelmét, jogosítvány nélkül nem tudott fuvarozni, mivel az ideiglenes papírt külföldön nem fogadják el. Állítja: kárt okozott neki az eddigi procedúra.

mti
Vezetői engedélyek a Közlekedési Múzeumban

A Bors felkereste a veresegyházi okmányiroda vezetőjét, Kiss Bélánét, aki annyit mondott: ők a jogszabályoknak és a törvényi előírásoknak megfelelően jártak el. "Humánus módon állt az iroda az ügy intézéséhez. Amennyiben a technikai körülmények lehetővé teszik, a jövőben készséggel kiállítjuk új adattartalommal a vezetői engedélyt."

Forrás: Bors
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

EgySenki, 2011. november 01. - kedd 23:05

Ló fasz a seggükbe! Az emberekkel basznak ki, egész nap ott ülnek az okmányírodában szert sem tudnak nem értenek az egész BM rendszerhez.. meg a munkájukat sem tudják ellátni! És ha 5 évre kapta akkor mi van? 3 ra le írják és ennyi.. Mert ezt az okmányiroda is megtehette volna. Engem megszívatnának így, biztos hogy minden féle TV t rájuk hívnék meg még fel is jelenteném őket! Rühelem az ilyen patkányokat!

nyilasmisi, 2011. augusztus 07. - vasárnap 10:54

"okmányiroda vezetőjét, Kiss Bélánét, aki annyit mondott: ők a jogszabályoknak és a törvényi előírásoknak megfelelően jártak el" Fejlövést az ilyen tróger csepürágóknak!

Matus László, 2010. december 17. - péntek 08:59

Szerintem jelentse fel őket és ha van egy ügyvéd ismerőse is,perelje be őket.Először is ők hibáztak, másodszorra meg nem lehetett volna elküldeni az ügyfelet másik papírért,mert náluk már megvolt.Harmadszor pedig,ha egy orvosi igazolás hosszabb ideig igazolja azt hogy egészséges vagyok az alapján egy rövidebb engedélyt ki lehet állítani.Negyedszer már látszik,hogy próbálják másra kenni a hibát azzal,hogy igazolást kérnek az orvostól arról,hogy Ő hibázott.

egy ügyfél, 2010. december 16. - csütörtök 16:10

aki dolgozik, tudja jól, hogy mindenhol van lusta meg bunkó eladó, tanár, ügyintéző, szakács, pénztáros, pincér, buszsofőr, orvos satöbbi satöbbi, és vannak lelkiismeretesen és becsületesen dolgozók is. nem kellene általánosítani.

BM COMPUTER PUNK HU Tárhely összes adattal , 2010. október 10. - vasárnap 23:15

Occsoé eladó :)

egy volt közalkalmazott, 2010. június 07. - hétfő 22:14

Nem régiben egy ügyem kapcsán kénytelen voltam un. "Ügyfélkaput" nyitni. Meg kell mondjam, az ügyfélkapu nyitás nagyon macerás !! Többször próbáltam neten (mert ugye ez az egész erről szól, hogy elektronikus uton lerendeni !) ügyfélkaput nyitni, de nagyon nehéz, programokat kell letölteni, de még akkor sem működik, így felhívta a megadott telefonszámot segítséget kérve. Több órás, napos próbálkozás után sikerült kitöltenem a nyomtatványt, de még így sem úsztam meg a személyes megjelenést az okmányirodába. Nem értem az egészet, miért kell akkor személyesen megjelenni, nem beszélve arról, hogy az egész letöltés (nyomtatvány) nagyon nehézkes, informatikus-matematikusnak kell lenni. A személyes megjelenés alkalmával, felvetődött bennem a kérdés: Miért ilyen kellemetlen emberek dolgoznak az okmányirodákban ???? (Tisztelet a kivételnek !!).

egy volt közalkalmazott, 2010. május 10. - hétfő 19:52

De ki törődik V.László jogosítványával ?? Senkit nem érdekel ??

egy volt közalkalmazott, 2010. május 03. - hétfő 16:57

Vajon mi a helyzet Varró László jogosítványával ?? Tud-e már dolgozni ?? Az okmányirodáknál elkelne már egy kis frissítés, bent lévők ki, munkanélküliek be !! Ne pátyolgassuk a rosszul dolgozó közalkalmazottakat !!

legmared géza, 2010. április 27. - kedd 21:15

Tisztelt Chaos_Fanaticus! Újra csak azt mondom, nekünk nem kell feltalálni hogyan kell jogosítványt ügyintézni egyszerűen. Más országokban már lényegesen leegyszerűsítették. Volt alkalmam hosszabb időt tölteni több országban is, keleten is nyugaton is ( tengerentúl ) , de ami pl ezen a területen is van itthon szép hazánkban az egy "KABARÉ". Nem kívánom sem egyiket sem a másikat elmesélni, de az illetékesek ezeket nagyon jól ismerik. Viszont , ha jó bonyolult a rendszer, akkor ezek az "illetékesek " igen fontosak, sok ember kell hozzá, a polgár meg nem számít. Az elektronikus ügyintézésről csak annyit, hogy az csak egy időpontkérelem, azon keresztül ügyintézni semmit sem lehet, személyes megjelenés pedig kötelező. A telefonról pedig annyit, hogy a telefon központos még felvesszi péntek 11-kor a telefont, de az ügyintéző, akihez felkapcsol , ő már soha ebben a "hétvégi időpontban ". Egyébként a jogosítvány intézése még az "átkosban" is egyszerübb volt!

Szabrina, 2010. április 27. - kedd 20:20

Szegény László no meg szegény cikket író újságíró a "lényeget nem akarta hallani " miért küldték Lászlót többször a dokihoz hát nem az orvosi az alap? de ez neki nem lényeg, mi az hogy hivatásos jogsi, mi kell hozzá lehet hogy a delikvens nem ALKALMAS azért kapott "szerinte" rossz orvosit érdemes lenne alaposabban utánanézni az ilyen dolgoknak,mindig az első gondolat a jó, - miért hibázott újra és újra a doki,--- bocs Ő nem csak más ---lehet hogy őt is véletlenül kihozták a béketűrésből? gondolta okos enged sz.... szenved .....nem tudtam, hogy ezt így is lehet lényeg az nem szeretnék Lászlóval és hasonló "hivatásos sofőrrel" az úton találkozni találkozni mert én úr(i)vezető vagyok a "hivatásosokat sehogy sem szeretem lényeg az, hogy a miértekre kell válaszolni az (igazat) és összeáll a kép


1 2 3 4

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza