Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Cigarettacsempész maffia bukott le

Munkatársunktól, 2010. április 23. - péntek 10:21
Címkék: vpop, ellenőrzés, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vámosok és rendőrök együtt csaptak le egy cigarettacsempész csoportra Szabolcsban. Az illegális cigaretta mellett fegyvereket is lefoglaltak.A Vám- és Pénzügyőrség és a rendőrség közös akció keretében ütöttek rajta egy illegális cigaretta behozatalára és értékesítésére specializálódott bűnszervezeten.

A több helyszínt érintő akció apropója egy tavaly elrendelt nyomozás volt, mely során a pénzügyőr nyomozók harminchatmillió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le, a bűnözői csoport egyik vezetőjét pedig 2009. szeptemberében elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.

vpop
Nyílpuskával is el voltak látva

Az ügy felgöngyölítése során most sor került a bűnszervezet másik két kulcsfigurájának - egy nyírgyulaji és egy nyírderzsi lakosnak - az elfogására is, akik vélhetően a zöldhatáron csempészett cigaretta felvásárlásához és szállításához szükséges anyagi fedezetet biztosították a láncolatban.

A házkutatások során előkerültek különböző, a bűnözői életmódra utaló és közbiztonságra veszélyes eszközök is, például vipera, nyílpuska, sokkoló, petárdák, betöréshez használható szerszámok, valamint megtévesztésre szolgáló határőrségi feliratok és matricák.

vpop
Vipera - "kötelező" bűnözői segédeszköz

A Vám- és Pénzügyőrség a bűnbanda két tagját őrizetbe vette és indítványozta előzetes letartóztatásukat. Az elkövetők megalapozottan gyanúsíthatók jelentős értékű jövedéki termékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetésével, melyet a törvény akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthat.

Forrás: VPOP
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza