Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új százdolláros a hamisítók ellen

Munkatársunktól, 2010. április 22. - csütörtök 09:31
Címkék: díj, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pénzhamisítók elleni küzdelem jegyében új, biztonságosabb százdolláros bankjegyeket hoznak forgalomba jövőre az Egyesült Államokban.Az új tervezésű papírpénz - a legnagyobb forgalomban levő címlet - megőrzi a mostani százdollárosok hagyományos küllemét Benjamin Franklin portréjával. Elhelyeznek viszont rajta egy háromdimenziós képet nyújtó kék biztonsági csíkot, amelyen a százas szám és harangok képe mozog a pénzt megdöntve. A 100-as szám színe is változik különböző szögből szemlélve, akárcsak a harang mintáé, vörösből zöldbe megy át. Ezenkívül új biztonsági szálat húznak a bankjegybe.

AFP
Bemutatják az új bankjegyet Washingtonban

Elemzők szerint a hamisítók egy része a jelenleg forgalomban levő pénzek másolását már olyan tökélyre fejlesztette, hogy az amerikai központi bank időszerűnek látta, hogy újabb biztonsági lépésekkel ismét lépéselőnybe kerüljön.

Akárcsak a korábbi újratervezések esetében, az új bankjegy a legfejlettebb biztonsági technikával készül, hogy a hamisítók előtt járjunk - közölte Timothy Geithner pénzügyminiszter a februárban forgalomba kerülő pénz kapcsán.

A külföldi pénzhamisítók a százdolláros papírokat kedvelik a legjobban, míg az Egyesült Államokban leggyakrabban a húszdollárosokat hamisítják. Az amerikai hatóságok már évek óta küzdenek azok ellen az Észak-Koreában gyártott, kiváló minőségű másolatok ellen, amelyeket csak "szuperbankjegyeknek" neveznek. Az eredetire megszólalásig hasonlító papírpénzeken csak a legkifinomultabb bankjegyszakértők képesek "átlátni".

Ben Bernanke, a Fed vezetője elmondta: a világon forgalomban levő 890 milliárd dollár amerikai papírpénz döntő része ma már nem az Egyesült Államokban forog, a mennyiség kétharmada külföldön van (huszonöt éve még csak 180 milliárd dollár volt forgalomban). Hozzátette, hogy az új bankjegy bevezetése után a régi százdollárosokat nem vonják ki a forgalomból.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza