Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újra hímestojás fesztivál Bátán

Munkatársunktól, 2010. április 21. - szerda 11:01
Címkék: élelmiszer, rendezvény, ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kemencében sült pereckaláccsal, kézműves foglalkozásokkal, folklórműsorral várják a VII. Hímestojás Fesztivál vendégeit szombaton a Tolna megyei Bátán. Az érdeklődők helyi díszítők segítségével azt is kipróbálhatják, hogyan írják a sárközi faluban a húsvéti tojást.A bátai tájház udvarán népi kismesterségek művelői mutatják be a csipkeverést, hímzést, bőrdíszítést, korongozást. A tojásírást pedig két helybeli díszítőtől, Lukács Józsefnétól és Huszákné Czencz Mariettától tanulhatják meg a résztvevők - mondta Lehel Péterné szervező.

Bátán viasszal díszítik a hímestojást, amelyhez írókát, bátai szóhasználattal kicát használnak. Mint a szervező mondta, a sárközi településen legjellegzetesebb tulipános, ibolyás, pávafarkas motívumok mellett az országban egyedülálló egyvonalas, madaras minta készítését is bemutatják majd.

mti
Tavaszi esték foglalatossága

Lehel Péterné, aki maga is tojásdíszítő, 2002-ben elnyerte a népművészet ifjú mestere címet, háromszáz motívumot gyűjtött össze. Ezek többsége a fesztivál ideje alatt megtekinthető lesz a tájház hímestojás-kiállításán.

A hímestojáshoz kapcsolódó rendezvényen helyi folklóregyüttesek mellett fellépnek a Shakespeare Akadémia színi növendékei is, akik népdalokat énekelnek és egy dramatizált népdalt is színpadra visznek - mondta a fesztivál szervezője.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés