Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egy tini, napi száz SMS

Munkatársunktól, 2010. április 20. - kedd 12:31
Címkék: telefon, szolgáltató, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A mobiltelefonnal rendelkező amerikai tizenévesek harmada több mint száz SMS-t küld vagy fogad naponta. A fiatalok között a szöveges üzengetés vált a legnépszerűbb kommunikációs formává.A Pew Kutatóintézet adatai szerint a rövid szöveges üzenetek népszerűsége a hagyományos mobiltelefon-hívásokat, csevegő programokat és a közösségi oldalakat is felülmúlva 2008 óta folyamatosan nő. A tizenkét és tizenhét év közötti korosztály háromnegyede rendelkezik mobiltelefonnal. A lányok átlagosan nyolcvan, míg a fiúk harminc SMS-t küldenek naponta.

"Az üzenetküldés a tizenévesek legfőbb kommunikációs csatornájává vált, az SMS-ek népszerűsége az utóbbi tizennyolc hónapban ugrott meg jelentősen" - mondta Amanda Lenhart kutató. A szolgáltatás népszerűségét erősíti az előfizetésekkel járó korlátlan SMS-küldési lehetőség.

AFP
Dobok egy üzit...

A számítógépekkel ellentétben SMS-ezni bárhol és bármikor, akár a szülők és a tanárok tudta nélkül is lehet. Ezért is érthető, miért kedvelik annyira a gyerekek - magyarázta a kutató.

Az üzenetküldés annyira beépült a mindennapjainkba, hogy az SMS-ezők nyolcvanhét százaléka a mobiljával alszik. Nem csoda, hogy a mobilhoz való ragaszkodás egyre több iskolai és szülői konfliktus forrása.

A szülők közel fele GPS-es helymeghatározással vagy telefonhívással ellenőrzi gyermekét. A tizenkettő-tizenhárom éves lányok szülei a mobilhasználatot is igyekeznek szigorúbban felügyelet alatt tartani.

Szexuális tartalmú szöveges és képüzeneteket a fiatalok mindössze négy százaléka küldött. A szex-esemesezők többsége saját maga, nem pedig szülei támogatásával fizeti telefonszámláját.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Anyuci, 2010. április 20. - kedd 22:34

Felemásként értékelem az SMS küldéseket. Látom és tapasztalom, hogy a fiatalok már nem írják le a szavakat teljesen : rövidítenek, a helyesírást figyelmen-kívül hagyják !! Elolvasva egy-egy üzenetet bárgyúnak, bugyutának tűnik egy-egy üzi.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza