Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vulkánkitörés - magyar járattörlések

Munkatársunktól, 2010. április 16. - péntek 10:05
Címkék: utazás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Negyven járatot töröltek eddig a izlandi tűzhányó miatt Ferihegyen. Sok európai repülőtéren hasonló a helyzet. A belgiumi terminálok péntek este hat óráig mindenképpen zárva maradnak. A lengyel légtér nagy részét lezárták. Ausztria is fokozatosan lezárja légterét. Egyre nagyobb a káosz a német repülőtereken is.A Malév és a Wizz Air is törölte több járatát

A Malév tíz pénteki járatát törölte egyelőre az izlandi vulkánkitörés miatt - mondta el Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője péntek reggel. A magyar nemzeti légitársaság csütörtökön nyolc esti járatát törölte, az érintett járatok utasai átfoglaltathatják jegyeiket, vagy visszakérhetik azok árát.

A Wizz Air diszkont légitársaság budapesti járatai közül a reggeli londoni mellett törölte a Malmőbe, Eindhovenbe és Göteborgba közlekedőt. Kázmér Natasa, a légitársaság szóvivője pénteken elmondta, hogy összes járatuk mintegy hatvanhat százalékát érinti a légterek lezárása. Csütörtökön a diszkont légitársaság harmincnégy járatát törölte a vulkánkitörés miatt, a külföldön rekedteknek szállást biztosítottak. Pénteken reggel a Wizz Air összesen harminckét járatot törölt, a délelőtti skandináv járatok indulása-érkezése a széliránytól és a levegő szennyezettségétől függ majd.

A Ferihegyről közlekedő pénteki járatok közül reggelig mintegy negyvenet töröltek Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivőjének tájékoztatása szerint. Hozzátette: főként a Nyugat-Európából Magyarország felé tartó járatokat törölték, a Dél- és Kelet-Európa felé tartó és onnan érkező járatok többnyire zavartalanul közlekednek.


Egyre nagyobb a káosz a német repülőtereken is

Az izlandi tűzhányó kitörése nyomán a légkörbe került vulkáni hamu terjedése pénteken reggel a német légtér jelentős részének lezárásához vezetett. A hatóságok közlése szerint a kora reggeli órákban lezárták a frankfurti nemzetközi repülőteret is. Ennek következtében már Németország legnagyobb nemzetközi légikikötője sem indít, illetve fogad járatokat. Ugyancsak kora reggel zárták le a lipcsei repülőteret is.

mti
Törölve, törölve, törölve...

Továbbra is teljes a zárlat a berlini Tegel, valamint Schönefeld repülőtereken, továbbá a hamburgi, a hannoveri, a brémai, a münsteri, az osnabrücki és a düsseldorfi repülőtereken. A hírek szerint az Egyesült Államokból kora délután haza érkező Angela Merkel kancellár repülőgépe a berlini Tegel helyett Münchenben száll majd le.

A német repülésügyi hatóságok óvatosak annak megítélésben, hogy a zárlat meddig tarthat. A meteorológusoknak a vulkáni hamu terjedésére vonatkozó előrejelzései alapján szakértők úgy vélekednek, hogy a korlátozás huzamosabb ideig eltarthat.


Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza