Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nagyon nem bízunk a betegellátásban

Munkatársunktól, 2010. április 16. - péntek 15:25
Címkék: szolgáltató, felmérés, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A svédek bíznak leginkább a minőségi és megfizethető betegellátásban, mi az utolsó előttiek vagyunk a bizalmi rangsorban. Utolsók a japánok.Az államilag irányított egészségügyi rendszerű országok, például Svédország és Kanada polgárai az amerikaiaknál jobban bíznak abban, hogy hozzátartozójuk jó és megfizethető ellátást kap betegsége esetén - állapította meg az Ipsos/Reuters huszonkét országra kiterjedő felmérése. Hat magyarországi válaszadó közül egy gondolja, hogy családtagja könnyen, öt pedig, hogy nehezen kapna jó és megfizethető ellátást. Ezzel hazánk utolsó előtti a bizalmi rangsorban.

A csütörtökön közzétett online felmérésben arra a kérdésre válaszoltak országonként ezernél valamivel többen, hogy "ha egy családtagjuk nagyon beteg lenne, mennyire volna nehéz számára minőségi, megfizethető egészségügyi ellátást kapni". A válaszlehetőségek között volt: a nagyon könnyű, viszonylag könnyű, viszonylag nehéz és a nagyon nehéz. A könnyű (nagyon vagy viszonylag) megjelöléssel a svédek hetvenöt, a belgák hetven, a kanadaiak és hollandok hatvankilenc százaléka értett egyet. A sor másik végén az oroszok és dél-koreaiak huszonkilenc, a magyarok tizenhét, a japánok tizenöt százaléka vélte csak úgy, hogy nagyon vagy viszonylag könnyű lenne jó és megfizethető ellátáshoz jutni.


Az egészség drága

A könnyen állítással egyetértő válaszok százalékos aránya országonként: India hatvannégy, Franciaország hatvanhárom, Ausztrália hatvankettő, Nagy-Britannia ötvenöt, Spanyolország ötvenhárom, Egyesült Államok ötvenegy, Lengyelország negyvenkilenc, Németország és Argentína negyvenöt, Olaszország és Brazília harmincnyolc, Mexikó harminchat, Csehország és Kína harmincnégy százalék.

A "viszonylag vagy nagyon nehezen tudna minőségi és elérhető árú egészségügyi ellátást szerezni" válaszok aránya a felmérés eredménye szerint az országonkénti rangsorban: Japán nyolcvanöt, Magyarország nyolcvanhárom, Oroszország hetvenegy, Dél-Korea hetvenegy, Kína hatvanhat, Csehország hatvanhat, Mexikó hatvannégy, Brazília hatvankettő, Olaszország hatvankettő, Argentína ötvenöt, Németország ötvenöt, Lengyelország ötvenegy, Egyesült Államok negyvenkilenc, Spanyolország negyvenhét, Nagy-Britannia negyvenöt, Ausztrália harmincnylc, Franciaország harminchét, India harminchat, Hollandia harmincegy, Kanada harmincegy, Belgium harminc és Svédország huszonöt százalék.

Magyarországon az átlagosan tizenöt százalékos "nagyon vagy viszonylag könnyű" válasz arányaiban eltért a megkérdezettek neme, kora, végzettsége és jövedelme szerint. A férfiak huszonkettő százaléka, a nők tizenkét százaléka gondolta így. A harmincöt év alattiak negyven százaléka, míg a negyvenhat év felettieknek csak huszonhét százaléka, a magasabb iskolai végzettségűek negyvenkettő százaléka, míg az alacsony iskolai végzettségűek huszonnégy százaléka, a legmagasabb jövedelmi kategóriába tartozók huszonhárom százaléka, míg a legalacsonyabb jövedelmi kategóriába tartozók huszonnyolc százaléka vélte úgy, hogy könnyű minőségi, de megfizethető egészségügyi ellátást biztosítani beteg hozzátartozójuk számára - derül ki az Ipsos-Reuters elemzésből. A felmérést 23 351 ezer felnőtt részvételével, 2009 novembere és 2010 januárja között folytatták le.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 21. - szombat 13:59

itt nincs is rá okunk!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza