Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A depresszióval élők többet dohányoznak

Munkatársunktól, 2010. április 15. - csütörtök 12:05
Címkék: egészség, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A depresszióban szenvedő felnőttek dohányzása kétszer valószínűbb. Többet is szívnak mint a nem depressziós emberek - mutatta ki egy amerikai tanulmány.A húsz év fölötti, depresszióval küzdő emberek negyvenhárom százaléka cigarettázik, míg a nem depressziós felnőtteknek csak huszonkét százaléka. Ez derült ki az Egyesült Államok országos egészségügyi statisztikai rendszeréből származó adatok elemzése után.

A jelenség a negyven és ötvennégy év közötti férfiak, valamint a húsz és harminckilenc év közötti nők körében volt leginkább egyértelmű. A férfiaknál a negyven-ötvennégy éves korosztályban a depresszióval élőknek több mint fele dohányzott, míg az ilyen problémával nem küzdőknek csak kevesebb mint negyede. A nőknél a húsz-harminckilenc éves korcsoportban ötven, illetve huszonegy százalék volt az arány.


Tudja, nehéz napom volt...

Tíz depressziós ember közül három napi egy doboz cigarettánál többet szívott. Ez csaknem duplája annak a mennyiségnek, amit a nem depressziós dohányosok szívnak el naponta. Az ébredést követő öt percen belül rágyújtott a depressziós emberek ötvenegy százaléka, míg a nem depressziós dohányosoknak harminc százaléka.

A depresszió tünetei között van az alvási és étkezési szokásokban történt változás, a csökkent nemi vágy és állandósult fáradtság, valamint az értéktelenség érzése és a bűntudat. A dohányzó amerikai felnőttek száma négy évtized alatt felére csökkent, ám még most is minden ötödik amerikai cigarettázik.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza