Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A depresszióval élők többet dohányoznak

Munkatársunktól, 2010. április 15. - csütörtök 12:05
Címkék: egészség, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A depresszióban szenvedő felnőttek dohányzása kétszer valószínűbb. Többet is szívnak mint a nem depressziós emberek - mutatta ki egy amerikai tanulmány.A húsz év fölötti, depresszióval küzdő emberek negyvenhárom százaléka cigarettázik, míg a nem depressziós felnőtteknek csak huszonkét százaléka. Ez derült ki az Egyesült Államok országos egészségügyi statisztikai rendszeréből származó adatok elemzése után.

A jelenség a negyven és ötvennégy év közötti férfiak, valamint a húsz és harminckilenc év közötti nők körében volt leginkább egyértelmű. A férfiaknál a negyven-ötvennégy éves korosztályban a depresszióval élőknek több mint fele dohányzott, míg az ilyen problémával nem küzdőknek csak kevesebb mint negyede. A nőknél a húsz-harminckilenc éves korcsoportban ötven, illetve huszonegy százalék volt az arány.


Tudja, nehéz napom volt...

Tíz depressziós ember közül három napi egy doboz cigarettánál többet szívott. Ez csaknem duplája annak a mennyiségnek, amit a nem depressziós dohányosok szívnak el naponta. Az ébredést követő öt percen belül rágyújtott a depressziós emberek ötvenegy százaléka, míg a nem depressziós dohányosoknak harminc százaléka.

A depresszió tünetei között van az alvási és étkezési szokásokban történt változás, a csökkent nemi vágy és állandósult fáradtság, valamint az értéktelenség érzése és a bűntudat. A dohányzó amerikai felnőttek száma négy évtized alatt felére csökkent, ám még most is minden ötödik amerikai cigarettázik.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza