Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

MÁV Biztosító - vádemelési javaslat

Munkatársunktól, 2010. április 14. - szerda 11:21
Címkék: biztosítás, autó, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Lezárta a nyomozást a MÁV Biztosító ügyében a vám- és pénzügyőrség. Az ügy iratait a nyomozó hatóság április nyolcadikán vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) közleménye szerint 2008. április tizedikén indult nyomozás a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) intézőbizottságának elnöke, korábbi elnök-vezérigazgatója és társai ügyében, sikkasztás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt.

Az előzetesen beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a MÁV ÁBE bankszámlájáról az elkövető több alkalommal részletekben 358 millió forintot, majd színlelt szerződés alapján egy összegben 666 millió forintot - összesen több mint egymilliárd forintot - utalt át egy budapesti székhelyű betéti társaság hazai pénzintézetnél vezetett bankszámlájára. Az utóbbi összeget még ugyanezen a napon továbbutalták az egyesület vezetője és egy hozzá köthető személy hazai magánbankszámlájára.

mti
Az egyik károsult nyilatkozik a sajtónak

A közlemény szerint az ügyben felmerült, egy nagy értékű budapesti ingatlan értékesítéséhez kapcsolódó 358 millió forint vételár eredetét az eladók - az adófizetés elkerülése érdekében - fiktív kölcsönügylet alapján offshore cégek és más tagállamban vezetett pénzintézeti bankszámlák közbeiktatásával megpróbálták leplezni, az összeget további nyereség érdekében magáncélra fordították.

A nyomozás során a hatóság megállapította: a korábbi elnök-vezérigazgató családtagjai, személyes ismerősei és érdekeltségi körébe tartozó cégek igénybevételével vonta ki az egyesület vagyonából az említett összeget.

A MÁV ÁBE intézőbizottságának elnökét 666 millió forint értékre elkövetett sikkasztással és ezzel összefüggésben pénzmosással, valamint 24 millió forint értékű csalással és 481 millió forint értékű hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Az eljárás során további öt embert gyanúsítanak csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés és pénzmosás bűntett elkövetésével.

Mint írták, a bizonyítékok megalapozták a hat ember őrizetbe vételét, közülük az illetékes bíróság öt gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el. Jelenleg már csak a MÁV ÁBE intézőbizottságának elnöke áll kényszerintézkedés hatálya alatt. Az elnök 2009. március 12-ig volt előzetes letartóztatásban, ekkor azonban befizette a Budai Központi Kerületi Bíróság által meghatározott óvadékot, így szabadulása óta lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Az eljárás során a bíróság zár alá vett egy, a hatóság által biztosítási intézkedésként lefoglalt, hatmillió forint értékű ingatlant, valamint tíz bankszámlát az azokon szereplő összesen mintegy 371 millió forint erejéig. a hatóság további bankszámlákat is lefoglalt biztosítási intézkedésként, feloldásukat követően 666 millió forintot utaltak vissza az egyesületnek, a biztosítóval szemben fennálló követelések kielégítése érdekében.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, illetve a Hitelintézeti Felszámoló Közhasznú Társaság vezetője az általuk bűncselekményre utaló esetekről számos alkalommal tájékoztatták a nyomozó hatóságot, illetve több esetben tettek feljelentést - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza