Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megtévesztő Kaschmir-Gold reklámok

Munkatársunktól, 2010. április 14. - szerda 16:11
Címkék: gvh, reklám, eljárás, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A versenygatóság szerint a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon reklámozott a gyapjú termékeket forgalmazó Kaschmir-Gold Kft., bírságot azonban nem szabott ki a cégre.A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azért indított eljárást a cég ellen, mert az a Kaschmir Gold néven forgalmazott mágneses derékalj nevű termékeiről egyes reklámjaiban azt állította, hogy egyebek között gyógyhatással bírnak, állítását azonban nem igazolta megfelelően.

A versenyhatóság közleményében emlékeztet: a fogyasztókhoz eljuttatott információk valóságtartalmát, a tényállítás valóságát minden esetben a közreadójának kell igazolnia. A Kaschmir-Gold Kft. által becsatolt iratok, és nyilatkozatok azonban alkalmatlanok voltak az állítások igazolására. A GVH felhívta a figyelmet arra, hogy az Orvostechnikai Igazgatóság (OTI) által támasztott feltételek szerint az orvostechnikai eszközök teljesítőképességének igazolásához klinikai adatokra van szükség, a vizsgált termék hatásosságának tudományos alátámasztására viszont a Kaschmir Gold által hivatkozott dokumentáció nem alkalmas.

kaschmirgold.hu
A Kaschmir-Gold honlapja

A GVH a bírság kiszabását azért mellőzte, mert a rendelkezésre álló iratok szerint a vállalkozás törekedett arra, hogy az érintett termékeket az ágazati szabályozásnak megfelelően hozza forgalomba.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

KARASZ JÓZSEF, 2010. április 15. - csütörtök 17:17

Nem elég,hogy pofátlan modon adják továbba neveket,de ráadásul a termék bemutatokra koszos mocskos dolgokal álitanak be.Ajándék cimén meg bontot kéz krémeket osztogatnak

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza