Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kampány a helyi élelmiszerek mellett

Munkatársunktól, 2010. április 14. - szerda 18:51
Címkék: élelmiszer, rendezvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A környezetkímélőbb helyi termékek fogyasztására ösztönöző kampányt indít Tolna megyében az ECO-SENSUS Közhasznú Nonprofit Kft.A kommunikációs kampány júniustól augusztusig hirdetésekkel, valamint a - júniusban induló - www.ecosensus.hu címen elérhető honlapon, interaktív módon, ismeretterjesztő anyagokon, kvízjátékon keresztül hívja fel a tolna megyeieket a helyi élelmiszerek fogyasztására.

A célcsoport Tolna megye lakossága, akiket internetes, helyi nyomtatott lapokban és helyi televízióban megjelenő hirdetéseken keresztül terveznek elérni. A helyi élelmiszerek fogyasztása számos pozitív hatással jár. A rövidebb szállítási távolság miatt lényegesen kevésbé terheli a környezetet, mint az ország más területein, a kontinens más országaiban, vagy éppen a bolygó távoli vidékein előállított és onnan tetemes költséggel és környezetszennyezés árán a hazai üzletekbe szállított élelmiszereké. Ráadásul, s ez a fogyasztót már közvetlenül is érinti, az élelmiszerek hosszú szállításáért, az emiatt szükséges plusz csomagolásért, a többszöri átrakodásért nagy árat fizetünk: a "világutazó" élelmiszerek számtalan olyan adalékanyagot tartalmaznak, amelyekre kizárólag a szállítás és tárolás okozta károk elkerülése miatt van szükség.

mti
Hazai uborka

A cél eléréséhez azonban a szállítás negatív hatásainak hangsúlyozása mellett fontos a helyi élelmiszerek, hagyományok megismertetése is - ez ugyancsak a kampány egyik kiemelt témája lesz.

Forrás: Index
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Vertán Krisztián, 2010. április 14. - szerda 20:17

Jó ötlet, de mondjuk, lehetett volna várni azzal a linkkel addig, amíg van is valami tartalom mögötte. "Feltöltés alatt."

Kommentek

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés