Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Túrán is infoképes kerékpár

Munkatársunktól, 2010. április 14. - szerda 10:21
Címkék: sport, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A világ egyik legnagyobb kemping- és terepkerékpár-gyártója, az amerikai Dahon százhatvan dollárért ajánlja ausztriai fiókvállalatánál is kapható, pedálhajtású akkutöltővel ellátott infobázisát.A rendszer legfontosabb részegysége, a pedáltengelyről áttétellel hajtott, a kerékpárok kivilágításához száz éve használt dinamóhoz hasonló, de korszerű, kisméretű áramfejlesztő termeli az áramot, amit aztán a váz függőleges kormánytartó oszlopára erősített áramalakító - a második egység - transzformál az iPhone-akkumulátor üzemeltetése, illetve töltése céljának megfelelő feszültségűre. A kis töltőtranszformátor tárolja is az informatikai egységeket működtető, átalakított áramot. Onnan az áram igény szerint használható fel vagy túltöltés veszélye nélkül tárolható tovább.

dahon.com
A kormányon csatlakoztatható az informatikai eszköz (Forrás: dahon.com)

A harmadik egység egy, a kerékpár kormányszarvára szerelhető, internetezésre is alkalmas iPhone mobiltelefon. A készüléktől függetlenül - és azzal egy időben - a töltőtranszformátor plusz fogadó csatlakozójához más informatikai eszköz, például MP3 lejátszó vagy digitális fényképezőgép is illeszthető. Az egységeket erős, flexibilis és egyszerűen passzítható kábelek kapcsolják össze, a hozzájuk adott felerősítő bilincsekkel gyorsan fel- és leszerelhetők.A biciklizés közben a szerkezet folyamatosan és túltöltéstől védetten tölt. Leállás után a kis töltőtranszformátor akkuja félórányi folyamatos használathoz elegendő áramot biztosít. Álló üzemben - ha netán pihenés, kempingezés közben is újra szükség volna rá - a kormányára-nyergére, tehát fejre állított kerékpár pedáljának kézzel forgatásával is gyorsan feltölthető. A www.dahon.com címen megtalálható a BioLogic ReeCharge with iPhone Mount című prospektus, sőt az oldalon videofilm is bemutatja a szerkezet használatát.

Forrás: MTI
     

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kercsó, 2010. június 02. - szerda 14:11

Helló! Ez egy tök jó cucc! Nem tudjátok hol lehet ilyet vásárolni? udv

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza