Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsóbb kiszállni az új hitelből

Munkatársunktól, 2010. április 13. - kedd 15:51
Címkék: hitel, díj, bank
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mostantól a hitel tőketartozásra vetített egy-két százalékának fejében is kiszállhatnak ingatlanhiteleikből a lakossági ügyfelek. A bankok ugyanis a bő egy hónapja hatályos törvényi előírásokhoz igazították kondícióikat.A Világgazdaság keddi számában több bank feltételeit hasonlította össze. Kiderült, hogy bár a hitelintézetek által felszámított előtörlesztési díjak drasztikusan csökkentek, több piaci szereplő is a jogszabály által megengedett maximális mértéket vezette be.

A törvény rendelkezései szerint a bankok jelzáloghitelek esetén legfeljebb a tőketartozás 2,5 százalékát kérhetik el pluszköltségeik fedezésére, de csak akkor, ha jelzáloglevéllel fedezett a kölcsön, és az ügyfél a kamatperióduson belül törlesztene. A többi jelzáloghitelnél két százalék, az egyéb hiteleknél 0,5 százalék a korlát - idézi fel a lap a jogszabályi feltételeket.


Mennyi is az a tőketartozás?

A cikk kitér arra is: a csökkentett előtörlesztési díjaknak ugyanakkor most még vélhetően nincs drámai hatásuk a bankok díjbevételeinek alakulására. A "gálánsabb" ajánlatok kizárólag az új, március elseje után megkötött szerződésekre érvényesek.

Az előtörlesztés szempontjából érdekesebb, régebben folyósított hiteleknél a bankok nem nagyon igyekeznek az új feltételek érvényesítésével - olvasható a lapban.

Forrás: MTI/Index
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza