Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Palacsintacsúcs Győrből

Munkatársunktól, 2010. április 13. - kedd 13:51
Címkék: élelmiszer, rendezvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ötezer-százhuszonkét darab - kedd óta ez a huszonnégy órás csapatos palacsintasütés magyarországi rekordja. A korábbi csúcs 34-gyel kevesebb volt.



A győri Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének diákjai negyed éve találták ki, hogy olyasmivel hívják fel a figyelmet fakultásukra, ami az alma mater kapuin kívül is nagyot szólhat. "Mi vagyunk az egyik legkisebb intézet, és erre az évre még nem volt nagy programunk" - magyarázta Fehér Gábor, szervező.

Menet közben ők is meglepődtek, mennyi szervezést is igényel egy ilyen megmozdulás. A siker kapujából visszatekintve már úgy látja: zöldfülűek voltak, amikor belevágtak, de szerencse kísérte őket. Az egyik helyi élelmiszerbolt hálózat melléjük állt, ők adták az alapanyagokat. Nem is keveset: a százhúsz kiló lisztbe legalább kilencszáz tojás, száznegyven liter szóda, százhúsz liternyi tej, kakaóporból tizennyolc, cukorból tizenhat, sóból tíz kiló kellett. A cél ugyanis a tízezer darab volt, ám ez "nagyon illuzórikusnak bizonyult". Két órával a finis előtt éppen az ötezres határt lépték át.

mti
Korábbi rekordkísérlet: a kunágotai plébános 2001-ben

Az egyetemi klub Dunára néző teraszán sürgölődött a munkát példásan megszervező csapat. Fehér Gábor közlése szerint kétóránként váltják egymást a sütőbrigádok, két lány árulja a kész palacsintákat, amit "az teker, aki épp szabad". Nem mindig jutott ugyanaz a tésztába; a kalákában készülő finomságba mindenki hozott, amit tudott, így voltak olyan órák, amikor lekvár is jutott bele, de ha ez az alapanyag elfogyott, tisztán kakaósakat tekertek.

A végeredményt bármelyik arra járó tesztelhette: száz forintért adták a palacsinta darabját, de az éhesebbek - hatszázért - bérletet is válthattak. A megmaradó darabokat a város szociális intézményeiben osztják majd szét; jut belőlük a likócsi hajléktalanszállóra is.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza