Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

József, 2012. október 20. - szombat 21:06

Na,hát én már nyilatkoztam itt egy pár sorral lejjebb!!Most azt írtam ennek a Marknak,hogy fizesse be piros csekken az összeget és ha a postás a kezembe adta a pénzt,akkor postára adom neki a terméket!!!Azóta nem jelentkezett!!!:-)

Karcsi, 2012. október 20. - szombat 20:01

sziasztok engem is betalált ez sunnyteddy1@blumail.org senki ne higyyen neki én sajna meg adtam a számla számom meg a nevem remélem nem tud vele semit sem csinálni!!!!

Csaba, 2012. október 19. - péntek 21:36

Hát nagyon örülök,hogy ezt a cikket megtaláltam mert engem a mai napon próbáltak így behúzni a csőbe,mert a tévémet árulom és egyből jelentkezett érte egy úr aki még törte a magyart is emailben,hogy megveszi azonnal és küldjem a fiának Nigériába a tv-t.Hát köszönöm,hogy ezt megtaláltam!Itt a neve nehogy valaki mást is becsapjon:sunny teddy email cím: sunnyteddy1@blumail.org !!!!

Jack Stefan Western Union póker Mann , 2012. október 19. - péntek 17:07

A különböző portálokon hirdetéseket harmadik vagy negyedik e-mail címmel érdemes intézni .Ha beakadna egy nigériai majom ne a Fő email címetekkel keljen szivazni őket. Erre érdemes azért figyelni :) A másik hogy sok magyar spammer is szórakozhat úgy hogy rádüzen és már meg is van számára a mail címetek és neki csak arra kell hogy új listákba kerüljetek ahhoz hogy további reklámokkal zaklassanak a jövőben . Már előre lehet majd készülni a választások előtt jön a megmondom a franyó Pártot lúzerek zúzzák a netezők fiókjait :D

Enikő, 2012. október 19. - péntek 12:40

Az aprod.hu-n hírdettem engem is betalált a collinsbrody01@freemail.hu!! Csak én alapból is gyanakvó vagyok így rá kerestem az email címre hát ezt az oldalt adta ki ....

Székely Krisztina, 2012. október 19. - péntek 10:16

Minket is megtalált a csodálatos Angliában élő apuka, aki lányának szeretné megvásárolni a PS-ünket nigériába. Most várja a postai visszaigazoló szelvény scannelt változatát, hát kértem egy ilyen papírt kitöltöttem fals címmel, bescanneltem neki, sőt egy régi minden adat nélküli kamupecsétet is nyomtam rá neki.. Hadd örüljön.. Nyilván 1 Ft-ot nem fog átutalni.. Plusz milyen bank az akit az ilyen postai tranzakció számok érdekelnek egy utaláshoz :) Mindenesetre jó poénnak találtam hogy megkapja a másolatot.. Hadd várja.. :) Jaa és ráaduásul.. aki a lánya, az konkrétan pasas név.. :) Egyébként minket, Fredson James keresett meg vásárlási szándékkal!! :) Szép Napot nektek!

Jack Stefan Western Union Affe-Mann :D, 2012. október 18. - csütörtök 12:18

Sanyi , küldtem a havarodnak egy mailt azt sem tudja melyik BMW-ről van szó :D Nahde ezt jött vissza : Glad to have a response from you, Since when have you owned it,When last was is Used and let me know the actual price you are willing to sell for me to know how much to offer you. ... Dolgozik a csákó :) Ezért mehet olyan jól a sok Western-Union irodák tövében a netkávézók, sok majom ott dekkol évekig :)

József, 2012. október 15. - hétfő 20:16

Jaj ezt előbb elfelejtettem!!Engem is erről az e-mail címről kerestek: markwag01@gmail.com

József, 2012. október 15. - hétfő 20:13

Sziasztok!! De jó hogy benéztem ide és elolvastam ezt a kis bejegyzést!!!Egy dj pultot tettem fel a jofogásra és engem is betalált valami Mark!!!Nekemis Nigériába kellett volna az árut küldeni ide: Name:- Ali Aminu > Address:- No20 Ashipa Street owode > City:- Oyo Town > State:- Oyo State > Post Code:- 23402 > Country:- Nigeria > Tel No:- +2347083389383 Nehogy bedőljetek ezeknek!!! Szerencsére én sem küldtem semmi banki adatot nekik!!!

sanyi, 2012. október 13. - szombat 18:30

helló mindenkinek engem is stefan jack talált meg egy BMW 316-ost adok el és meg akarta venni itt irogálunk már fél hete hogy vesztern unionba ő befizeti a pénzt és én felveszem és küld ügynököt az autóért de véletlen beirtam a gooléba az e-mail címét stefanjack35@gmail.com és ide dobott ki igy már tudom hogy átverés és le akar húzni de szerencsére semmijen adatot nem adtam meg !


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Luis Roland, 2018. október 13.

Az én nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesett...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 13.

Sürgős hitre van szüksége? Adunk üzleti hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, au...

Évi egy fogkefe

Mária Ádám, 2018. október 13.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés