Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Csaba, 2012. november 05. - hétfő 07:49

De sz@r ez a fórummotor, sorvégeket nem ismeri :D

Csaba, 2012. november 05. - hétfő 07:47

Na a héten én is futottam egy kört egy Nigériai csalóval. A meghírdetett táblagépemre ugrott rá. A történet a szokásos, Angliában él és a lányának venné aki Nigériában tanul mezőgazdaságot. Ahogy elhangzott a Nigéria, már sejtettem hogy itt valami nem tiszta. Gyorsan utánnakérdeztem a banknál hogy ha netalán megadnám a bankszámla számom akkor azzal lehet e valamit kezdeni. A válasz egyértelmű nem volt, tehát aki eddig beleesett ebbe a csapdába megnyugodhat a bankszámlaszámmal nem lehet visszaélni, nem úgy mint a bankártya számmal, arra nagyon kell vigyázni mivel azzal már vissza lehet élni név és CVV kód ismeretében. Amikor a netes keresgélés után megtaláltam ezt az oldalt akkor már biztosra tudtam hogy le akarnak húzni, így hát belementem a játékba. Az Öcsi kérte a számlázási adatokat hogy hova utalja a pénzt. Na mondom oké és kitaláltam neki egyet pár napja. Nevem: Mekk Elek Számlaszámom: ide kitaláltam egy számsort Bank: Erste Bank Telefon: egy fiktív szám Swift kód meg a többi ami kell. Ezeket elküldtem neki és láss csodát a mai napon meg is jött a Skót banktól az email hogy átutalta az öcsi a pénzt a nem létező bankszámlára :) , csak zárolva van amíg meg nem adom a csomag tracking számát és meg nem érkezik Nigériába a csomag, és ő majd akkor visszajelez vagy ... nem is értem hogy akkor mi fog történni hogy a bank vagy ő fogja az utalást engedélyezni. Na mindegy ez már apróság, de azért még ezt le fogom levelezni a szórakozás kedvéért. Ha már lúd legyen kövér :D És hogy a google minél pontosabb és több keresésnél találja meg ezt az oldalt beteszem az öcsi neveit és címét ide. Shipping Address below Az öcsi neve: Fredson James emeil: fieldmarshal222@gmail.com A lány aki fiú nevet kapott :D Name: David Fakorede Address : 24 Fakorede street orogun UI State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria Valakinek valami ötlet hogy hogyan szívassam tovább ?

Tamás, 2012. november 01. - csütörtök 20:35

Szia Kriszti! Bombázni fog a hülyeségekkel, hol a ruha , mikor lesz postán ...stb, majd utánna jön a fenyegetés bankszámla zárolás FBI , INTERPOL... stb Kamu levelek, nekem addig küldte még le nem írtam hogy nem vagyok idióta, olvastam a Nigériai csalásokról, és szó szerint elküldtem a ku..a ann..ba Tehát nem kell pánikba esni, a bakszámlád is biztonságban van mert ők az árura utaznak, egyébként sem tudnak mit kezdeni a számlaszámoddal max utalni rá. Egyébként én is ruhát árultam. Üdv!

Kriszti, 2012. november 01. - csütörtök 13:01

Ma én is belesetem a csapdába úgy néz ki. Erdeklődtek ma a mennyasszonyi ruhám iránt. Írta ez a bizonyos William Allen hogy szeretné a lányának megvenni szülinapjára és sűrgös lenne. PayPal-on akart fizetni vagy bankszámlámra utalni. Mivel nekem nincs Paypal-om ezért az IBAN számom megadtam. Erre a címre kellett volna küldeni. Name Allen Mary Address No 50 Hospital Road City Akure State Ondo State Country Nigeria Zip Code 23402 Phone Number+2348169404422

Lini, 2012. november 01. - csütörtök 11:19

Nálam is megtörtént ez az eset. A neve Csaba Sunday volt, és a LÁNYA neve Attila Sunday. XD Barmok ezek.mondays1@blumail.org volt az e-mail cím és ugyanezek a címek voltak megadva nálam is.

Fearless, 2012. október 30. - kedd 21:31

Engem is megpróbáltak behúzni! Monday Csaba néven jelentkezett az illető és ugyanez volt a lényeg, csak nálam a Credit Europe Bank confirmation-je jött meg. Mondanom se kell, hogy rögtön gyanus volt az egész, főleg, hogy Nigériába kellene a csomagot küldenem Sunday Attilának :)! Pénzügyi területen dolgozó jogász létemre nekem nem is kellett több! Figyeljetek erre az email címre is: Monday Csaba Minden jót!

betrug /abzocke Nigerianer Kontakt Fredson James AFFE. , 2012. október 29. - hétfő 17:20

Sajnos az a baj ha egy ilyen kötsög megkap egy telót ebből egy egész afriaki ország örömünnepet ül a többi majom is ezrével tódul a netnek , elkezdi az európai netet bombázni hirdetéseket böngészik és további időtolvajlásnak vannak amúgy is kitéve a netezők még ezek is zúzzák a fiókokat és hirdetéseket. Legjobb rögtön spambe tolni az ip-t is. Szili azért emailt is közöld esetleg IP-t a többiek már ne szívják meg. Reméljük fordítják a csomagodat vissza !!

Szili260, 2012. október 28. - vasárnap 19:57

Még azóta is levelezek vele h küldje a pénzt. A kamu bankja kitalálta h nem tudnak 440 eurót küldeni (Galaxy S2...:/) hanem csak 740-et és h én előbb küldjek már még neki 300-at. Majd csak utána küldi a 440-emet...Miután küldtem neki egy "kedves" emailt még ő hülyéz le... Nem elég h a telefonomat már átvette valamelyik...:(

Ádám, 2012. október 28. - vasárnap 16:30

Engem is megtalált egy Mark Wagner nevű fickó aki lányának venne egy telefont. Kaptam emailen egy paypel emilt hogy elvileg elküldtem vagy megkaptam. De az accountomba nem jelzi hogy megérkezett. És persze nigériai .. MI a teendő?

Nagy, 2012. október 26. - péntek 20:44

Szili jojo, 2012. október 09. - kedd 16:22 sziasztok én is szintén beszoptam sajnos csak ma találtalak meg titeket. Én 4-én küldtem el az ipod touch 4.-met , valamiért egyfajta megérzés miatt én tegnap bementem a postára ahol retentöen kedvesek voltak és 595 ft ért vissza rendeltem, most várok én is meg a posta is tegnap azzonal kapcsolatban léptek a Nemzeti posta hivatalal és intézkednek, szerencsére még csak Maroccoban van tehát féluton holnap is érdeklödök iránta azt mondták hogy nyugodtan, igy több esélyem van hogy vissza jön kérlek titeket drukoljatok sajnos tul kapzsi voltam mert 3 szoros árat adot volna postával együtt. engem szintén ez a Fredson James: fieldmarshal222@gmail.com Name : Balogun emmanuel. Address : No 37 isopako sango ibadan, State : Oyo Country : Nigeria. Zip code: 23402 Phone : 08164887039 gyászkeret talált meg . nem tudjátok hogy ilyenkor emailcimet megváltoztasak???remélem nem lesz több ember akit becsapnak nekem pedig drukkoljatok!!!!!!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés