Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ádám, 2012. november 05. - hétfő 18:21

Sziasztok! Engem is megtaláltak! Egy fényképező gépet szerettem volna eladni! erről az e-mail címről kaptam is gyors választ! caseygraham01@gmail.com Le irtam neki hogy mennyibe kerül és hogy a postát azt neki kell állnia bele is ment, le írta hogy gyorsan kell hogy megkapja mert a nigériai gyermekének nemsoká születésnapja lesz és hogy intézzük paypalo-on keresztül én erre irtam neki hogy okkés, de nem paypal-al. mert nem vagyok regisztrálva és írt hogy adjam meg a bankszámla számom ,( iban swift stb, nevem), sajnos meg is adtam( elméletileg ezzel nem tudnak még vissza élni) és irtam hogy küldje el hogy hova mehet! Még nem válaszolt rá! szerencse hogy nézelődtem a neten és rá találtam erre az oldalra, elolvastam a hozzászólásokat, tanultam belőle, írtam is neki egy emailt gyorsan hogy ne küldjön pénzt és hogy nem eladó a gép nem adom fel postán, felejtsen el és hogy ő egy csaló. Jelenleg még nem reagált az e-mail címre, de biztos ki lesz kelve magából hogy le csalóztam! még írok majd hogy mit reagált!

Nagy, 2012. november 05. - hétfő 13:11

Csaba! http://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes

sorstárs@, 2012. november 05. - hétfő 10:26

Ezek az adathalászat során megszerzik egyes bankoktól az adatokat,mikor a bank kéri az azonosításhoz. Ezért senki ne adjon meg semilyen adatot bankároknak! Ennyire egyszerű! Aztán a másik.Nem kell velük foglalkozni,hanem törölni kell a postafiókból az ilyen üzeneteket! Én is rengeteget kapok,de nem foglalkozok velük,aztán abba hagyták.

Csaba, 2012. november 05. - hétfő 09:25

@jocomano77: Nem tudod... vagy esetleg valaki más hogy hogyan is néz ki egy magyar posta által adott követési vagy csomag azonosító szám?

jocomano77, 2012. november 05. - hétfő 09:02

Tisztelt Csaba! "...Nigeria Valakinek valami ötlet hogy hogyan szívassam tovább?" Van egy pár ötletem! Írd meg emalben hogy a csomagot már fel is adtad, és taláj ki hozzá egy csomag azonsító számot, amit szintén meg írsz neki emailben. Aztán vánrj legalább egy munkanapot, majd írd meg hogy nem kaptad meg a pénzt a számládra. És ad meg ugyan azokat a számla adatokat, amiket már megadtál neki. Kiváncsian várd mit reagál rá. Aztán ha ez sem segit írd meg, hogy a csomagot akkor kapja meg ha már jóvá írta a bank számládra a kért összeget.

Csaba, 2012. november 05. - hétfő 07:49

De sz@r ez a fórummotor, sorvégeket nem ismeri :D

Csaba, 2012. november 05. - hétfő 07:47

Na a héten én is futottam egy kört egy Nigériai csalóval. A meghírdetett táblagépemre ugrott rá. A történet a szokásos, Angliában él és a lányának venné aki Nigériában tanul mezőgazdaságot. Ahogy elhangzott a Nigéria, már sejtettem hogy itt valami nem tiszta. Gyorsan utánnakérdeztem a banknál hogy ha netalán megadnám a bankszámla számom akkor azzal lehet e valamit kezdeni. A válasz egyértelmű nem volt, tehát aki eddig beleesett ebbe a csapdába megnyugodhat a bankszámlaszámmal nem lehet visszaélni, nem úgy mint a bankártya számmal, arra nagyon kell vigyázni mivel azzal már vissza lehet élni név és CVV kód ismeretében. Amikor a netes keresgélés után megtaláltam ezt az oldalt akkor már biztosra tudtam hogy le akarnak húzni, így hát belementem a játékba. Az Öcsi kérte a számlázási adatokat hogy hova utalja a pénzt. Na mondom oké és kitaláltam neki egyet pár napja. Nevem: Mekk Elek Számlaszámom: ide kitaláltam egy számsort Bank: Erste Bank Telefon: egy fiktív szám Swift kód meg a többi ami kell. Ezeket elküldtem neki és láss csodát a mai napon meg is jött a Skót banktól az email hogy átutalta az öcsi a pénzt a nem létező bankszámlára :) , csak zárolva van amíg meg nem adom a csomag tracking számát és meg nem érkezik Nigériába a csomag, és ő majd akkor visszajelez vagy ... nem is értem hogy akkor mi fog történni hogy a bank vagy ő fogja az utalást engedélyezni. Na mindegy ez már apróság, de azért még ezt le fogom levelezni a szórakozás kedvéért. Ha már lúd legyen kövér :D És hogy a google minél pontosabb és több keresésnél találja meg ezt az oldalt beteszem az öcsi neveit és címét ide. Shipping Address below Az öcsi neve: Fredson James emeil: fieldmarshal222@gmail.com A lány aki fiú nevet kapott :D Name: David Fakorede Address : 24 Fakorede street orogun UI State: Oyo state City: Ibadan Zipcode : 23402 Country... Nigeria Valakinek valami ötlet hogy hogyan szívassam tovább ?

Tamás, 2012. november 01. - csütörtök 20:35

Szia Kriszti! Bombázni fog a hülyeségekkel, hol a ruha , mikor lesz postán ...stb, majd utánna jön a fenyegetés bankszámla zárolás FBI , INTERPOL... stb Kamu levelek, nekem addig küldte még le nem írtam hogy nem vagyok idióta, olvastam a Nigériai csalásokról, és szó szerint elküldtem a ku..a ann..ba Tehát nem kell pánikba esni, a bakszámlád is biztonságban van mert ők az árura utaznak, egyébként sem tudnak mit kezdeni a számlaszámoddal max utalni rá. Egyébként én is ruhát árultam. Üdv!

Kriszti, 2012. november 01. - csütörtök 13:01

Ma én is belesetem a csapdába úgy néz ki. Erdeklődtek ma a mennyasszonyi ruhám iránt. Írta ez a bizonyos William Allen hogy szeretné a lányának megvenni szülinapjára és sűrgös lenne. PayPal-on akart fizetni vagy bankszámlámra utalni. Mivel nekem nincs Paypal-om ezért az IBAN számom megadtam. Erre a címre kellett volna küldeni. Name Allen Mary Address No 50 Hospital Road City Akure State Ondo State Country Nigeria Zip Code 23402 Phone Number+2348169404422

Lini, 2012. november 01. - csütörtök 11:19

Nálam is megtörtént ez az eset. A neve Csaba Sunday volt, és a LÁNYA neve Attila Sunday. XD Barmok ezek.mondays1@blumail.org volt az e-mail cím és ugyanezek a címek voltak megadva nálam is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés