Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

YoZaHo, 2012. november 11. - vasárnap 15:14

A napokban ugyan így jártam. Szerencsére kaptam figyelmeztetést, hogy ne küldjem el a csomagot, és ezt a linket kaptam mellé. Elolvastam és hát durva. Azt mondta " Austin Stewart " hogy kifizetni a meghírdetett notebook-om, de először küldjem el Nigériába a fiának, aki ott tanul... Azt mondta küldjem el a számlaszámom és majd ő beszél a bankal, majd később a bank felveszi a kapcsolatot velem... Ugyan ez az email volt csak itt " Scotia Bank " volt a bank neve. Csak gratulálni tudok annak, aki pénzt csal ki így az emberekből...

Csaba, 2012. november 10. - szombat 17:46

Ó ezeket is imádom. A nyáron ugyanígy kaptam egy állítólagos öreg nénitől aki megözvegyült egy emilt, amiben rám gondolt a vagyonának a megosztásában. Csak küldjem el a számlaszámom meg segítsek neki felvenni a pénzt valahogy. Arra nem tért ki hogy hogyan. Erre én elküldtem nekik a máltai szeretetszolgálat bankszámlaszámát :D. Mivel a levele végén azt ecsetelte hogy ő már öreg és jótékonykodni akar és ezért gondolt rám. Én meg gondoltam rajtam úgy sem segít az a vacak 250 ezer dollár legyen inkább a szeretetszolgálaté :). Megvárom inkább azt a gazdag Nigériait aki legalább 10 millát akar rám hagyni :D

Ott@, 2012. november 10. - szombat 16:12

Ez már jó régi levél vagy szöveg még a betekerős mail idelyéből való :) De még sok nem tudja átlépni ezt a szivatót , nem fejlődnek . Jó pár évvel ezelőtt jöttek Ukrajnából és Ruszkylandbó nuncis 19 éves csajcinak álcázott pöcsös Ivánok szivatták a népeket :D hasonló együgyű levelekkel .

ITT@, 2012. november 10. - szombat 12:03

Nekem ilyeneket is küldözgettek! Hello, Greeting to you, I believe this mail meets you well, Please I need your urgent business assistance, please permit me to introduce myself, name is Erinna Willan, I am 19 years girl, I am the only child of my parents my Late father Mr.George Willan, was a famous cocoa merchant based here in Abidjan, the Economic capital of Ivory Coast (Cote d'Ivoire) please I am not mandating you to go against your will in other to help me. I also need your assistance to relocation and transfer my inheritance to your country for investment purpose, so that I can come to where you are, continue my education, set up an investment and be living peacefully. The total amount I inherited from my father was ($2,500,000.00) Two Million Five hundred Thousand United State of American Dollars. It was my uncle and my late father business associate that plotted the death of my father, my mother was late since when I was a baby while am the only child of my parent. I am willing to offer you %15 of the total money as a mode of compensation for your effort on the process. I will like you to assist me from your heart and I promise you that after the money is transfer into an empty account or your account that you will provid, I will surely compensate you with %15 of the total money as I promised. Please if you are ready and capable to assist me from this scenario please reply me with the following information. Full name Address Phone number Thanks in advance Yours Faithfull Miss.Erinna Willan

Ádám, 2012. november 09. - péntek 17:16

Sziasztok! Ismét kaptam egy e-mailt, google fordítóval sikeredett neki egy szép összeférhetettlen magyar mondatot megalkotnia!Egyenesen ment a kukába! csababola1@blumail.org ról írt

Csaba, 2012. november 09. - péntek 14:58

ITT@ Látom nem érted engem nem vertek át !!! Ha vissza olvastad volna a hozzászólásom, az elmult két hét levelezésem (szivatásom -azaz én őt) írtam le. Nincs kedvem leírni mégegyszer egy oldalnyi levelezést erre írtam hogy olvass és akkor megérted hogy nem én vagyok akit átvertek.

ITT@, 2012. november 09. - péntek 14:30

Csaba! Nekem is küldözgettek rengetegszer és lesz..om őket.Abba hagyták!Ennyi!Azt lehet lenyúlni,aki belemegy a játékukba!Írtam,hogy csalásnak egy változata,amiket művelnek az újabb és újabb pénz szerzés reményében.

Csaba, 2012. november 09. - péntek 14:19

@ITT: Olvass !!! Ne csak egy hozzászólást olvass vissza! Akkor megérted :D

ITT@, 2012. november 09. - péntek 14:09

Csaba! A bank nem fog soha válaszolni,mert csalás az egész!Ezt miért nem értik meg végre? Csak azokat tudja átverni,akik engedik magukat! Ennyire egyszerű az egész.

stefanjack35@gmail.com , 2012. november 09. - péntek 14:03

stefanjack35@gmail.com majom fiókja üzemel,nem pattant vissza a mail. Küldtem neki egy finom videnyót , nem válaszol mert akkor lehet itt köt ki a válasza :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés