Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

sanyi, 2012. november 19. - hétfő 20:08

William Allen lokeytins39@gmail.com ez az újjj név és email cim VIGYÁZZ!!!!!!!!!!!!!

Burcsa Sándor, 2012. november 19. - hétfő 17:43

Engem is megkereset, a laptopomat árulom az apródón és egy WILLIAM ALLEN nevü nő azt mondta hogy ö meg vesszi ö álja a postai költséget ami 80 euró !! azt állította hogy a lányának veszi születésnap alkalmából!!! Én hülye elhittem jól hangzott minden belementem és megadtam a bankszámla számom!! azt írta hogy elküldte a pénzt én is tegyem fel a csomagot!! ez ma történt de hosszas keresgélés után rátaláltam erre az oldalra és döbbenten olvastam minden történetet!! szóval a kártyámat letiltom!! hát engem is át..tak!!!

gabor, 2012. november 15. - csütörtök 12:22

Nah nekem telefont akart venni de tamas istvan neven. A lanyanak. Name: Tamas Sunday Address: 5 iyakanku, Dugbe City/state: Oyo state, Ibadan Zipcode: 23402 Country: Nigeria Szoval ji h lecsekkolja az ember googleban a vevot:)

Zsani, 2012. november 14. - szerda 16:55

Kedves Nigériába ne küldj soha csomagot !Köszi a válaszod,a csomagot visszafordíttattam,de azt mondták a nigeriai posta nem biztos,hogy kiadja. Holnap kapok telefonon értesítést,hogy a magyar EMS mit intézett. Basszus nagyon gáz,hogy a postán nem figyelmeztettek,pedig a telefonban az ügyintéző rögtön tudta miről beszélek,mert ez már többször előfordult. És a postáknak nincs kiadva,hogy melyek az érintett országok,ahova nem ajánlatos csomagot küldeni. Megteszek minden tőlem telhetőt. köszi

Nigériába ne küldj soha csomagot ! , 2012. november 14. - szerda 15:30

A Postának csak jó mert szakít rajta vagy 6000 HUF-ot. Már olyan mint egy kínai bolt egy tetü levél feladása jóval több időt vesz igénybe mire sorra kerülsz , mert minden postai dolgozónak ki van adva tukmálni a sok szemetet a vevőre ! Zsani szerintem SOS a postára ballagj be és fordídtasd vissza a CSOMAGOD , vannak posták akár este 20:00-ig nyitva vannak !

Zsani, 2012. november 14. - szerda 15:04

Helló! Ez tök jó! Mielőtt a csomagom elindult volna én is utána néztem a neten és semmi ilyesmit nem találtam. Ma valami szikra újra bekattant és újra utána néztem,így találtam ide. a baj az,hogy a csomag már nincs az országban. Nagyon mérges vagyok magamra,bár azt gondoltam,Magyarországon is ugyan annyi az esély az ilyen dolgokra,mint külföldön. Bíztam benne,hogy nem vernek át. Hát még is. Most mit tehetek? A Magyar Posta tud a dologról és Nem figyelmeztetik a feladókat!!! Ez is undorító! Hogy lehettem ilyen hülye állat?!

Petra, 2012. november 13. - kedd 18:39

Engem is megtaláltak az express.hun. jessicajoe22@gmail.com a feladó és Mrs Jessica a lányának vette volna a fényképezőgépet, akit Olawale David-nek hívnak, NO22 uptown street mokola, IBADAN, OYO, NIGERIA. Először nekem is furcsa volt, mert a kért összeg majdnem kétszeresét ajánlotta. Aztán jött egy üzenet az állítólagos bankjától (CITI BANK, South Dakota), hogy az összeg utalása folyamatban van, de blokkolták és csak akkor küldik el, ha beszkennelem és elküldöm a feladóvevényt. Nagyon gyanús volt az egész, úgyhogy sokat kérdezősködtem, bankban, postán. Végül az egyik futárszolgálat munkatársa hívta fel a figyelmemet, hogy ha Nigériába akarok csomagot küldeni, akkor járjak utána, mert mostanában nagyok sok csalás történik. Így találtam rá ezekre a bejegyzésekre. Hál' Istennek!!! Aztán írtam a kedves illetőnek, hogy üdvözlöm az anyukáját. Majdnem sikerült nekik. Az ember szorult helyzetben sokkal hiszékenyebb. Ahogy láttam több csalásnál is feltűnt a forgó földgömb a dokumentumokban és nagyon csilicsáré módon vannak megszerkesztve kék piros betűkkel, így utólag ahogy végignéztem a dátumok sem stimmelnek mindenhol. Nagyon sajnálom azokat, akiket sikerült átverniük.

Gábor, 2012. november 13. - kedd 10:05

Hát nálam is bepróbálkozott ez az illető : tamas01@blumail.org ahogy gondolom másnál is Tamás Ferenc néven és Nigériába kéne elküldni a lányának a nagyon drága telefont!Köszönöm a cikket aki írta a meghívlak egyszer egy sörre!:D:D

Csancsi, 2012. november 12. - hétfő 21:12

Ja és ő is ilyen google fordítóból összerakott levelet küldött....

Csancsi, 2012. november 12. - hétfő 21:11

Sziasztok! Mond valamit Nektek ez az e-mail: tamas01@blumail.org ???? Köszi! Csanád


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés