Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Hevér Nóra, 2012. november 30. - péntek 12:51

Sziasztok! Egy Panasonic Lumix FZ 38-at árulok és jelentkezett egy Jessica Joe nevű hölgy, lányának kellene a gép aki szintén Nigériába készül. Gyanús volt nekem is miért épp az expresszen nézelődik, illetve az hogy semmit nem kérdez a gép műszaki állapotáról jellemzőiről stb. Egyik jó barátom rákeresett a mail címre és ezt az oldalt dobta ki, így hogy utána olvastam már biztosan nem dőlök be neki. Ezúton is köszönöm a segítséget. Itt a mail címe, nehogy más is beleessen a csapdába: jessicajoe22@gmail.com

nigerian betrug scam, 2012. november 28. - szerda 09:32

Jani az FBI és a nigériai hatóságok nyugodj meg pont ezeket a majmokat kergetik ! NINCS lóvé nincs árú. Lehet az nigériai orosz vagy ukrán vagy brazil. Nem látom az összeget a számlámon tőlem küldheti a szíjájét is :D Nyugodtan fel kell adni egy karácsonyi levelező lapot télapót egy nagy ..........-al aztán nézegessék ezt nektek majmok. Nem ipodot .Különben meg már a youtube-ne is van sok videó válogassatok kedvetekre és küldjetek videó üzenetet a sok marhának. Levelező rendszerben pedig le kell tiltani és PONT.

Tamás, 2012. november 27. - kedd 21:19

Tisztelt Mikus János! Ne aggódj nem tudnak semmit tenni, nekem is naponta küldték a levelet, Ineterpol FBI ...stb.Kamu az egész. Én is leveleztem vele egy darabig, hogy amíg nincs a számlámon a pénz,addig nincs postán az áru. Akkor kezdtem ideges lenni mikor azt hitte balek vagyok és egyre jobban fenyegetőzött. Én akkor megírtam neki hogy olvastam a Nigériai csalásokról és szó szerint elküldtem a kur...va anny...ba Egyébként nekem is ez a bank irt ugyanilyen tartalmú levelek jöttek. Ha van kedved szórakozz vele egy kicsit, ha nincs akkor küld el a pi...ba! Tehát ne aggódj csak le akarnak venni, illetve ingyen akarnak a termékhez jutni! egyébként gondolom te sem a Credit Europe Bank számlájára kérted az összeget?

Mikus János, 2012. november 27. - kedd 18:31

Nekem is Richard Peters az illető aki meg akarta vanni tőlem a Nokia Lumia 710-es telefonomat. Mondjuk én is az aprodon keresztül vettem meg a telefont így tehát csak a garancia jegy van meg! Story: Rámirt ez a Richard Peters hogy meg venné tőlem a telefont és hogy ő majd állja a szállítási költséget. Írta hogy bankon keresztül átutalja a pénzt. Megadtam a Számlaszámomat és meg érkezett a level a Credit Europe Bank-től hogy küldhetem a csomagot mivel a vevőtől bankszámlájáról levonták a kért összeget. Akkor lett gyanús az egész amikor az információk között a vevő adatainál az én nevem volt. Írtam a Banknak egy e-mailt hogy ez mért így van. De a mai napig nem válaszoltak rá! Jeleztem ennek a Nigériai embernek hogy már nem adom el neki a telefont mert bonyolultan van megoldva ez az átutalás. Majd két nappal később jött egy levél a Credit Europe Bank nevében hogy jelentve lettem az Interpol-nak és hogy 48 órát adtak arra hogy elküldjem a csomagot és ha nem küldöm el a banknak az vonalkódot hogy feladtam a csomagot akkor eljárást indítanak ellenem és akár börtönbe is zárnak(Ez történt a mai nap). Ezek után mindennek utána néztem és a keresés közben találtam rá erre a cikre. Még nem küldtem el semmit, de most ez az Interpolos levél megrémisztett. Ha megadja az e-mail címét szívesen átküldöm hogy milyen leveleket kaptam a banktól! Nagyon megijedtem de remélem hogy ezt az Interpolos levelet is csak ez a Richard szerkesztette össze és küldte el nekem!!!

jocomano77, 2012. november 27. - kedd 17:26

Tisztelt Mikus János! Egy kicsit részleteseben le írhatná a storyját, mert lehet, hogy tudnék önnek segiteni. A lényeg az ha van önek egy eladó terméke, az eladástól ön is el állhat akár. Ehhez joga van! Senki sem kényszeritheti a másikat arra hogy eladjon! De azt fontos tudni, hogy az eladni kivánt termék, eredetiségét tudja igazolni. Itt jelen esetben arra gondolok, hogy az eladni kivánt termék eredeti papirjai meg legyenek. Eredeti parpirok körzt értem: Az eredeti blokk, vagy a leg jobb az ön nevére szóló áfás számla, melyel igazolni tudja hogy ön vette. Ezen kivűl az eredtei jótállási jegy / garania (nem baj, ha már nem érvényes a jotállás, akkor is jó ha meg van!) Akkor még jó ha meg van a termék magyar nyelvű le írása! Ezen dolgok fontosak hogy meg legyenek, illetve jó ha meg vannak. Egy termék értékesitésénél! Nem hatrány ha nincsenek meg, de előny ha meg vannak! Ezt csak az inetrpol miatt írom. Egyébként meg, nem kell meg ijedni ha fenyegetőzik! Bár mivel fenyegesse önt, ne ilyedjen meg. Max zaklatásért jeltheti fel, a lendő vevőt. Mint írtam a termék eladásától egyébként bármikor el állhat. Sőt azt is meg írhatja hogy idő közben már sikerült másnak eladnia! Ne dőljön be, semmi ineterpolos és banki fenyegetőzésnek. Főleg ha kül földi, ír önek. Egyébként kiváncsi lennék a részletekre. Önnek ki írt és milyen cimről?

Mikus János, 2012. november 27. - kedd 15:01

Nekem is van egy ilyen problémám. A banktól kaptam egy levelet hogy ha nem küldöm el a szállítási igazolást akkor fel leszek jelentve a rendőrségen! Tétováztam és már jött is valamilyen Interpolos levél hogy van két napom hogy elküldjem az azonosító kódot. Ha nem teszem meg akkor eljárás indul ellenem! Ez most mi? Vegyem ezt komolyan vagy ez most tényleg igaz? Valaki segítsen!

alkesz13, 2012. november 27. - kedd 08:29

Szintén Richard peters, laptopot vett volna. Végig gyanús volt, aztán megtaláltam ezt az oldalt. Hát ja.... Buzik

Csibe, 2012. november 24. - szombat 14:28

Sziasztok, Engem az aprod.hu-n talált meg egy Peter Richards nevű egyén hasonló módon. Email cím: anne02@blumail.org. Megkaptam a visszaigazoló levelet is a Credit Europe Banktól. Itt kezdett gyanússá válni a dolog. Köszönöm mindenkinek aki megosztotta a tapasztalatait itt az oldalon, különben én is bedőltem volna a kecsegtető ajánlatnak. MINDENKI NAGYON VIGYÁZZON!!!

Attila22, 2012. november 23. - péntek 16:53

Engem is sikerült neki átverni... elküldtem neki a sony alpha 200-as gépen teljes felszereléssel..állvány,4objektív,vaku stb ez volt a címe: Name: Csaba Sunday Address: 5 iyakanku, Dugbe City/state: Oyo state, Ibadan Zipcode: 23402 Country: Nigeria itt pedig az email cim..:csababola1@blumail.org

Pesti Csaba, 2012. november 23. - péntek 06:40

Jó napot, tőlem is megakart venni tegnap egy Samsung Galaxy W-t, majdnem be is dőltem neki! PLusz pénzt is ajánlott a posta költség miatt. NE DŐLJENEK BE NEKI!!! ez az emal címe: faith1@blumail.org És a jófogás.hu-n vadászik!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés