Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Háromszög, 2012. december 12. - szerda 13:01

Dóri, Opp Mokola Road-ot nem ismer a google maps, csak Sabo-Mokola Road-ot. És házszám ??? hova ment a csomagod ha nem adott házszámot?

Háromszög, 2012. december 12. - szerda 13:01

Dóri, Opp Mokola Road-ot nem ismer a google maps, csak Sabo-Mokola Road-ot. És házszám ??? hova ment a csomagod ha nem adott házszámot?

Dóri, 2012. december 07. - péntek 19:40

Háromszög, a cím a következő: Tamas Sunny Opp Mokola Road, Dugbe; Ibadan City, State: Oyo Nigeria. Nem küldök én neki többet semmit, viszonylag időben olvastam el ezt a cikket, csak sajnos gépet már elveszítettem.El is küldtem a jóanyába, azóta nem is válaszolt. Addig meg mindha a lelkén száradna a pénzem sorsa, hogy megkapjam. Hihetetlen milyen emberek léteznek. Igen Jocomano77, nekem is ez gyanus volt, hogy hogyan is müködik ez?nekem kell hogy jöjjön a pénz nem pedig neki... Köszönöm a tájékoztatást. Attila22, én már befejeztem, rádöbbentem, hogy milyen naiv voltam. Te is elküldted a csomagot?

Jocomano77, 2012. december 05. - szerda 14:32

Dóri és Attila22! Én hirdetek, és én utajak még pénzt? Hogyis van ez? Nem ugy kéne, ha én meg hirdetek valamit, akkor én nekem kell, hogy pénzt kapjak? Zavaros és nagyon gaynús Dóri története. Dóri, ne utalj se hova semmit! Még akkor sem ha fenyget! Az eladott termékből, ha van adóköteles jövedelmet, akkor azt ithon (magyarországon) kell meg fizetned a NAV-nak! Mert itthon szerezted a jövedelmet. Még akkor is ha egy külföldinek adtad el a termékedet! Ha magyaroszági, magyar székhelyű cég, internetes oldalán hirdeted meg a termékedet, és te magyaroszág területén adtad fel a hirdetést akkor itt kell adózni! Ne dőljünk be, semmi nemzetközi adóktg-nak!

Attila22, 2012. december 05. - szerda 12:00

Dóri ! Igen ő is egy csaló ne küldj neki semmit engem is ő vert át..és most 160eurot akar h utaljak neki hogy megkapjam a pénzem csak közbe nevet váltott a balfasz mert eddig Bola Csaba volt aki irt a hirdetésemre, majd Csaba Sunday irogatott és most meg istvan tamás kéri apénzt..ne utalja semmit sehova ..

Háromszög , 2012. december 05. - szerda 08:39

Dóri ! Az elküldött csomag értékét értelemszerűen csak akkor kapod vissza, ha a posta hibájából veszik el, nem akkor ha olyannak küldöd a csomagot, akinek nem kellett volna. A csomagod célbaért, a posta teljesítette a kötelességét. Ezzel már sajnos nem tudsz mit tenni. Ne küldj pénzt Western Union-nal, mert soha nem kapod meg az "átutalt" összeget, mint fent is látod, azokat a leveleket nem a bank írja. Milyen postacímet adott meg?

Mikus János, 2012. december 04. - kedd 19:42

Írtak nekem egy angol szöveget az aprod.hu-n ezen az e-mail címen: marykyle070@gmail.com. Ez is egy Nigériai lehet???

Dóri, 2012. december 04. - kedd 12:34

A 20 Euró a nemzetközi adóktg. Egyébként a csaló e-mail címe: istvantamas1@blumail.org

Dóri, 2012. december 04. - kedd 12:22

Sziasztok. Minket is megtalált egy ilyen, mi a párommal az apródon hírdettünk egy fényképezőgépet, jelentkezet egy nigériai Tamás Sunny/Sunday (István Tamás). már ez gyanus volt, hogy három neve van. Azt mondta, hogy neki sürgősen kell a gép, vagyis a lányánok, és hogy minnél előbb küldjük el EMS postán. Kaptunk egy levelet a Credit Europa Banktól, hogy a pénz már uton van, csak kell egy igazolás hogy elküldtük a levelet. Mi beleestünk a csapdába, mert már régóta hírdetjük a gépet, és gyorsan túl akartunk adni rajta. Nem néztünk utána a neten. Két hete szombaton elküldtük neki a gépet. A pénzt azóta sem katpuk meg. Viszont kaptunk egy még egy levelet a bantól, hogy a tranzakciónak van adóvonzata,ezért nem kapjuk még meg a pénzünket ami 20Euró, de a Tamás csak minimum 150 Eurót tud küldeni. Nekünk vissza kell küldenünk neki 130 Eurót a Western Union Bankon keresztül és csak akkor fogjuk megkapni a teljes összeget. Na hát ez már túlontúl gyanus nekünk. És közben természetesen a csaló folyamatosan küldözgeti a leveleket, hogy most mi van? miért nem küldjük már el a pénzt, le akarja gyorsan zárni az egészet. Hát most csalódott vagyok, hogy kapkodtunk, először adtunk el valamit a neten, és így megjártuk. De tanultunk az esetből... Nem tudjátok véletlen, hogyan tudnánk visszaszerezni ha nem a gépet, akkor a postától a pénzt? mert a postán azt mondták, hogy EMS esetén visszakaphatjuk a gép értékét, ha elveszik vagy valami. Küldtünk nekik egy levelet, hogy ki vette át a csomágot és Tamas Sunny vette át. De neki is küldtük.. Van remény?

Sanya, 2012. december 03. - hétfő 19:50

Az újabb emailcím : sergry.lov@blumail.org


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés