Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

még5, 2017. május 31. - szerda 14:57

Na engem átvertek mint szart a palánkon, David Erharter angliából (kladter@gmail.com), angliai címre kellett küldenem egy laptopot. A bank of england nevében küldtek profin megszerkesztett e-mailt, hogy duplán emelték le az ő számlájáról a laptop árát, és egy magyar bankszámlára kellett előre utalnom a különbözetet, hogy jóváírják a dupla összeget a számlámra. Miután újabb adminisztrációs hibára hivatkozva most újabb 630 eurót kérnek tőlem (de már Nigériába Western Unionon keresztül, mert a magyar számla "jelenleg nem elérhető"), az egyetlen amit tehetek hogy játszom tovább a hülyét és próbálom elhitetni Daviddel hogyha valamilyen módon elküldi az eddig nekem járó összeget, utánna "bármennyit" képes vagyok elutalni a banknak (Nigériába :)) hogy az ő bankszámlája újra elérhető legyen, mivel blokkolták amíg ez az ügy nem rendeződik. Közben tettem feljelentést, további károsultakat keresek, hogy bűncselekményként kezeljék az ügyet, ha valakinek ismerős a név, e-mail kérem írjon. Nemrég buktak le valami Vas megyei nigériaiak, ezt a magyar bankszámlát is Budapesten nyitották, kell hogy legyen valami magyar kapcsolat itthon akin be lehetne hajtani...

Gabe, 2017. május 30. - kedd 20:04

Sziasztok, nekem valami Owolabi Alabi irt, mar ha ez a neve, allitolag az allamokbol, hogy a lanyanak kellene a gitar Del=Afrikaba, amit meghirdettem zeneszapron... rosejjoe@gmail.com cimrol. Elegge meglepodtem, foleg, hogy a gitar aranak tobb mint ketszereset ajanlotta + postakoltseg, mert hogy nagyon surgos neki... Eleg erdekes, hogy Del-Afrikaban nem lehet gitart kapni... Gondoltam utananezek, hogy mif..z es milyen jol tettem! Jo latni afrikai testvereink ilyen kis kreativak. Par honapja ransomware, most meg ez, ez `azintternett` tenyleg egyre `vadnyugat` feeling-esebb (mar bocs a hulye fogalamzasert). Vigyazzatok magatokra es a bankszamlatokra! ;)

MagdolnaM, 2017. május 16. - kedd 15:09

Hasonló történet, csak egy autóval. Maria Camen aki megakarta venni az autót. A Royal Bank of Canada küldteaz e-mailt, és a nigériai cím egyezik.

jofogas, 2017. május 11. - csütörtök 12:24

Már a jófogáson is próbálkoznak ráadásul nem Nigériába kéri a csomagot, hanem Csehországba. Elkéri az utalási adatokat és ír, hogy utalt. A bankja küld egy levelet, hogy náluk a pénz és adjam fel a csomagot, küldjem el a bizonylatot és akkor felszabadítják a pénzt. Még mindig hülyének nézik az embert. :)

jofogas, 2017. május 11. - csütörtök 12:23

Már a jófogáson is próbálkoznak ráadásul nem Nigériába kéri a csomagot, hanem Csehországba. Elkéri az utalási adatokat és ír, hogy utalt. A bankja küld egy levelet, hogy náluk a pénz és adjam fel a csomagot, küldjem el a bizonylatot és akkor felszabadítják a pénzt. Még mindig hülyének nézik az embert. :)

Szasza, 2017. május 08. - hétfő 09:01

Sziasztok Nalam is beprobalkoztak a Nigeriasok:) Hirdettem egy arut, magyar oldalon,egy,, angol holgy,, irt ram hogy megszeretne venni es elore fizessem a fianak szanja Nigeriaba ajandeknak,eloszor paypalre akarta utalni a penzt,,nem jott ossze,, utana elkert egy ket adatot,amit megadtam egy ra par orara erkezett ket email ami hihetonek is tunhet a HSBC banktol hogyha postazom a csomagot es megadom a nyomkovetesi szamot akkor enyi es enyi osszeg a szamlamon lesz,elbeszelgettem a paromal es kutakodtunk a neten mert gyanus volt hogy ahogy paran irtak innet keresnek dolgokat az helyett hogy ott vennek meg,igy nem postaztam,irt meg egy levelet megirtam hogy itt mar a postan is tudjak hogy ezek atveresek es hagyjanak,azota nem irtak a ,,No,, neve es email cime Jacqueline Chevardiere vardline99@gmail.com a Nigeria i fia : Michael Kolawole adress No 33.Dugbe Shopping Complex City Ibadan State Oyo Nigeria code: 23402 telo szam :0902568884 Tovabbi kellemes napot mindenkinek

Ratman, 2017. május 05. - péntek 08:19

Péter, kérdezd meg légyszi joeannától, szereti-e a banánt :D

Péter, 2017. május 04. - csütörtök 21:43

Nekem most jött egy. :) joeanna20th@gmail.com és Belgiumba akar postáztatni, még mindig beszélgetek vele, de nem túl kreatív.

Péter, 2017. május 04. - csütörtök 21:43

Nekem most jött egy. :) joeanna20th@gmail.com és Belgiumba akar postáztatni, még mindig beszélgetek vele, de nem túl kreatív.

Macsk, 2017. május 02. - kedd 11:47

A címet lehagytam. Name :Charity Kamunya Address :No,6 church RD city sq Post Code: 00100 City :Nairobi State :Nairobi Country :Kenya


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés