Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Dóri, 2013. január 01. - kedd 18:19

Háromszög, bocsi, hogy nem írtam..azt hiszem 21 volt a házszám :S de sajnos hülye voltam én nem néztem utána, hogy létezik-e...de ha nem létezik, akkor valyon hova ment a csomag? mert a postán azt mondták, hogy jó helyen, és jó ember vette át... nem értem...na mind1, én is már beletörődtem mint az Attila22, főleg azért mert egy kis segítséggel, de meglett amit akartam abból a pénzből, úgyhogy egy kis vígaszt nyújtott. Boldog és csalás és csalódás mentes Új évet kívánok mindenkinek!

Bucsai Ákos, 2012. december 31. - hétfő 19:28

Sziasztok nálam is bepróbálkoztak. Egy órát árultam expresszen meg jófogáson Jim Lewis angliából írt aki egy "Marine Engineer ",hogy küldjem el neki niggériába a "client"-jének, de gyanús volt és ide találtam.Most annál az emailnél tartok , hogy adjam meg neki a banki adataim,erre cím amire kéri. Name :ATERE OLALEKAN Address:NO20,ORIOLWO STREET AGBOWO,U:I City:IBADAN State :OYO Country:NIGERIA Zip Code :23402 Number : +2348074761758 Ezután megszakítom a kapcsolatot vele

jocomano77, 2012. december 28. - péntek 21:20

"A nevem, telszámom és a banksz számom is elküldtem -én barom... Ebből nem lehet baj?" Kedves Dora! Alap esetben nem. De ki tudja! Maximum, inkkasszót rakhatnak rá! Vagyis valamilyen mondva csinált ürügyel meg terhelik egy bizonyos összeggel a számládat. Ma már mindenre van lehetőség! Csak az a kérdés ki milyen agyafúrt? Nem szabad senkinek semmilyen adatot megadni, főleg nem valósat. Ráadásul egy külföldinek meg pláne nem adunk meg adatokat. Ted azt leg közelebb mint én is tettem. Előzményekben le írtam én mit és hogyan csinálatm. Olvasd el kérlek.

Dora, 2012. december 28. - péntek 19:15

Sziasztok! Hála ennek az oldalnak nem adtam postára a fotós cuccomat! Köszönöm mindenkinek! Az utolsó pillanatban kerestünk rá a címre és kidobta ezt az oldat! Az ütő is megállt bennem, mikor tudatosult, hogy a nehezen összegyűjtött pénzen vett fotós felszerelésemnek + 25000 Ft postaköltségnek búcsút mondhattam volna... Brrr... A csaló "neve" : martin andy A cím: Full Name: David Johnson Full Address: No.20 Uncle Joe Street Mokola City: Ibadan State: Oyo Country: Nigeria Zip code: 23402 Lenne egy FONTOS KÉRDÉSEM, válaszoljatok rá legyetek szivesek. A nevem, telszámom és a banksz számom is elküldtem -én barom... Ebből nem lehet baj? Köszönöm a választ előre is.

lolpop3939@gmail.com, 2012. december 28. - péntek 17:51

Azért ez a Majom be van szarva hogy elfelejti a belépő kódját a fostos mail fiókjába ...Jelszó-emlékeztető ehhez: lolpop3939@gmail.com Ellenőrző kódot kérek a telefonomra (SMS útján): ••••••••••33 a nigériai majomnak a telszám vége :D

Affe lolpop3939 Arsch, 2012. december 28. - péntek 17:40

Affe Arsch,(beregizve a Twoo -ra ) csak ellenőriznünk kell, hogy nem vagy-e robot ! lolpop3939@gmail.com :D Igazold vissza e-mailünket, amit a következő címre küldtünk: lolpop3939@gmail.com. Nem kaptad meg a receive visszaigazoló e-mailt esetleg a spam vagy junk fiókodba sem? Ezután újraküldjük a visszaigazoló e-mailt vagy megváltoztathatod az e-mail címedet !!! (tovább lép és ... Affe Arsch, a többiek szeretnék látni, hogy nézel ki! :D:D:D

andibeby, 2012. december 28. - péntek 15:37

Sziasztok! Nálam is próbálkozik a lolpop3939@gmail.com e-mail címmel menyasszonyi ruhát venni egy magyarul és németül sem beszélő illető. Nevet és címet eddig nem árult el. Én is az apródon hirdettem, de azt hiszem most törlöm.

Aricsi2, 2012. december 26. - szerda 22:44

lolpop3939@gmail.com Nálam is "lolpop" próbálkozott, először nem esett le hogy kamu, aztán elküldte a címet, mondom miaf***? :D Aztán gondoltam utána járok, akkor találtam rá erre az írásra. Azt hiszem válaszra sem méltatom ezt az agyalágyultat. :D

Kolett, 2012. december 26. - szerda 17:36

Nálam kb.1 hete próbálkozik egy illető. Az Apród.hu-n keresgél a hirdetések között! Tőlem menyasszonyi ruhát akart venni. Ezen a néven írt: "lol pop" lolpop3939@gmail.com Figyelem! ezeket az adatokat adta meg: Név: Adewumi Ifeoluwa Cím: No12 alarere street dugbe Állam: Oyo Város: Ibadan Ország: Nigéria Irányítószám: 23402 ..

Gy.Norbert, 2012. december 25. - kedd 14:16

Sziasztok, Ma hajnalban Dr.Bryant MCInnes nálunk is érdeklődött a házhirdetésünkre. Dettó...De jó, hogy rákerestem a nevére! Kösz! Majd odafigyelünk.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

JOYCE MORGAN, 2018. október 17.

CHAPEL FINANCIAL LOAN SERVICES
HEAD OFFICE -- ONE SOUTHAMPTON ROW ,UNITED KINGDOM
EMAI...

A gyóntatófülke nem szauna

Mária Ádám, 2018. október 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot ha...

Telefonok a szervizben

Melissa, 2018. október 16.

Hello mindenkinek odakint, remélem mindannyian jól vagy? Az én nevem Mrs. Melissa Nicholas, Kansa...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés