Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marci, 2010. április 12. - hétfő 16:01
Címkék: átverés, csalás, műszaki cikk, hirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Azt írta, állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Ekkor még nem tudtam, hogy ez csak egyike a Nigériai csalásoknak.Nigériából lesnek fotós cuccainkra, ingyen akarják

Az Expresszen hirdettem. El akartam adni egy vakut. Az első jelentkező nem sokat váratott magára. Tracy Morgan azt állította magáról, hogy Angliában él és Nigériában élő fiának szeretné megvenni a vakut. Szerencsés lenne, ha rögtön Nigériába küldeném az árut. Azt írta előre fizet, banki úton. Válaszoltam neki, hogy így majdnem kétszáz font lenne a végösszeg, mert csomagot küldeni Afrikába nem olcsó mulatság ám! Azt írta, természetesen állja a szállítás költségeit és már utalja is a vételárral együtt, csak adjam meg a bankszámlám adatait, mert már nagyon szeretné intézni az utalást.

Jól hangzott, hogy előre fizet. Csak az volt kissé furcsa, hogy egy angol miért az Expressz magyar nyelvű hirdetései között keres használt fotós cuccot? Nehéz volt elhinni, hogy a brit e-bayen nem talált magának sokkal kedvezőbb ajánlatot, angolul...

Megadtam a számlaszámomat. Mrs Tracy Morgan gyorsan reagált:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/8
Subject: I WILL GO FOR THE PAYMENT NOW

Thanks for the mail and your bank information that you give me for the transfer, I want to let you know that you will make the shipment of the item once you have got the confirmation mail from my bank and you will send the shipment number and the shipment receipt to my bank once they have confirm the shipment with the shipment service that you use for the shipment they will now transfer your money to your account between 24 to 72 hours.

The reason why my bank confirm the shipment before they send your money to your account is because once i have make the transfer and they have send you an confirmation mail with your bank details that the money has been approved is not possible for me to cancel the transfer or have my money back so to protect both the part that is why they confirm the shipment before they transfer your money to your account.So this is my address for the shipment after the payment as been approved.

Name... Halverson Tony
Address...No 8 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402

I hope to hear from you soonest ...
Regards


Szóval, köszöni a levelemet és az utaláshoz szükséges banki információkat. "Ha megkapta bankomtól a tranzakciót megerősítő levelet, és elküldi nekik a feladott csomag szállítási adatait, három napon belül számláján lesz a pénz."

Vártam hát a megerősítő e-mailt. Minek is sietném-el el a csomag feladását?

Megjött, íme:

Fogyasztók

Láthatjuk a számlaszámomat a bankom nevét és a pénzösszeget (200 Gbp) az igazoláson: de csak láthatjuk! Hogy hol van, igazából, sőt, hogy van-e egyáltalán azt senki nem tudja. Nem lehet ellenőrizni. Valószínű maga a bank (Citi-bank) sem létezik.

Azt gondolhatnánk, azért nem látszik a levélben a "Citi-bank" logója, mert a levelezőrendszer nem engedi megjeleníteni a képet. Nem így van. Igazából semmi közük a jól ismert Citibankhoz. Ráadásul elválasztva, kötőjellel írják a levél alján.

Közben megérkezett Tracy Morgan levele is, aki nyilván szintén nem létezik:

From: Mrs Tracy Morgan
Date: 2010/4/9
Subject: PAYMENT HAS BEEN MADE.......SHIP OUT NOW !!!!!!!!!!!

How are you?I hope you are alright,and I'm glad to inform you that i have made the payment of the item ,and I'm sure you must have receive the confirmation mail of the payment from my bank by now,because i have got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my bank.So i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and make the shipment and send the shipment details to my bank immediately the shipment has been successfully done,so that they can able to activate your account quickly.

However this is the shipment address below...

Name...Halverson Tony
Address...No 15 Fakorede Street Ring Road Ibadan
City.....Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Tel...2348023875897

I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise you that your account will be activated as soon as you make the shipment and you send my bank the shipment details.

However i will be waiting for the shipment details soon
Thanks

"Kifizettem az árut, biztosan megkapta bankomtól az erről szóló megerősítő e-mailt. Adja fel a csomagot és hamar küldje el a szállítás adatait a bankomnak. Ha a csomag sikeresen megérkezett, a bank aktiválja a számláját."

Tehát azt ígérte, ha megérkezik hozzá a csomag, akkor hozzáférhetek a "számlán" már "látható" vételárhoz, csak küldjem el a csomagküldéshez kapott raktári számot.

Nem küldtem el, inkább utánanéztem a neten. Egész mondakör van már fent a nigériai csalásokról. A hírhedt Tracy Morgan nemcsak nálam próbálkozott.

Figyelmeztetésül néhány egyéb nigériai és kanadai álnév és e-mail cím:
- Steven Brown, No 15 Anfani street Ring Road, Ibadan, Oyo, Nigeria, 23402
- David, engrdavidbrow@gmail.com
- Mr John, johnlipton001@gmail.com
- Marian Beley, marianbeley4owo22@gmail.com
- Mrs Jeffrey Helen, jeffreyhelen09th@gmail.com
- Mrs Dolphin Smith
- Tony Raymond

  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Csató István, 2013. január 10. - csütörtök 21:21

hát ilyenkor már nagyon semmit... engem is ő akart lehúzni egy ps3-al..

Dia, 2013. január 10. - csütörtök 17:16

Sziasztok! Az aprodon volt fent egy videokamerám és ekkor kaptam egy üzenetetrichardmary7@gmail.com-tól. Nálam is próbálkozott és én hülye beugrottam az egésznek. Küldte ugyanígy a számlaigazolást a banktól, ami elvileg akkor aktiválja a pénzt ha elküldöm a postán feladott igazolást a csomagról…stb. Én pedig becsületesen feladtam a saját pénzemen….Még mindig levelezünk most ezt írta: Hello are you there? I'am finished my account was overcharge for sum of 350 Euro,instead of 210 Euro, i have already contact my bank to refund the money back to me but my bank told me they can not refund it because it has been approved to be credited to your account. They told me they will contact you about this that your money will be hold till you make the refund before they can get your account credited. You are asked to refund the sum of 140 Euro back to me and the sum of 350 Euro will be credited to your account after you get back to them that you have refund the money .I will like you to refund the money to my cousin in Nigeria .So i have already sent the details you will refund the money to via Western Union Money transfer. They will credit your account with the sum of 350 Euro as soon as you refund my money back to my cousin and you get back to them with the western union details so that they can credit the money in to your account today Here is the address you will refund the money to via Western Union Money Transfer: note that the address is not the same as the shipping address Name Kate Adams Address N0 2 Dugbe Area City Ibadan State Oyo State Zip Code 23402 Country Nigeria I wait to hear back from you now am very sorry about the delay it's not my fault its my bank policy am just trying to clear this out for you because you have really tried a lot for me…ok Ezután már aggódni kezdtem és beírtam az email címet a googlebe, ezt az oldlat dobta ki:( Szerintetek lehet valamit tenni még ilyenkor??

Máté Ildikó, 2013. január 09. - szerda 19:51

Sziasztok, én is kaptam egy ajánlatot egy meghirdetett telekre, amiben azt kérte hogy 3 napon belül válaszoljak mert ha nem akkor keres mást. Ő egyébként a lányainak akarta venni a telket és azt kérdezte tőlem: Bízhat-e bennem? Túl szépnek tűnt az ajánlat és hogy nem is alkudik, és minél hamarabb szeretné lebonyolítani az üzletet. Utána néztem a nevének és lám. Egy csaló! Vigyázzatok vele!

Gábor, 2013. január 08. - kedd 23:25

Sziasztok nekem egy Robert Adams robertadams477@yahoo.com írt hogy a lányának adjam fel a laptopot mert kint tanul utalja a pénzt is meg a csomagfeladás árát is!

Ary Gábor, 2013. január 08. - kedd 15:27

Nálam most próbálkozik egy Nigériai fickó egy órát venni, curtis james néven. Eleve fura volt hogy Nigériából miért az aprod.hu-n keresgél. Ezért is kerestem rá google-be, és találtam rátok! :) Bekaphatja a kö.sög gyerek.

Csató István, 2013. január 08. - kedd 11:46

Kovács Dorina ugyan úgy jártam mint te :D én is a csomag küldéses oldalakat babráltam és találtam erre az oldalra... de ahogy látom még az illető is ugyan az...

Csató István, 2013. január 08. - kedd 11:45

Kovács Dorina ugyan úgy jártam mint te :D én is a csomag küldéses oldalakat babráltam és találtam erre az oldalra... de ahogy látom még az illető is ugyan az...

Csató István, 2013. január 08. - kedd 11:42

én is ezt kaptam igaz nekem a neve még új (Richard mary) de ugyan az a Nigériai apa fia kapcsolat.. Nekem a Ps3-mat szerették volna dobbantatni, de szerencsére ráleltem erre a felhívásra-figyelmeztetésre. Köszönöm.

Kovács Dorina, 2013. január 07. - hétfő 22:01

szóról szóra ezt kaptam én is az xboxomra. el ne hidd! valószínűleg ugyan az az ember vagy csoport, csak a nevet írják át..

Sörös lídia , 2013. január 07. - hétfő 19:14

2013/1/7 Frank Bellard Hello Lídia, what is your last price in Euro? What is the present condition of this item? what form of payment do you accept? waiting to read more from you as soon as possible... Regards... Bellard. Helló Lídia, mi az utolsó ár Euro? Mi a jelenlegi állapot ezt a terméket? milyen fizetési módot fogadnak el? vár, hogy tovább tőled a lehető leghamarabb ... Üdvözlettel ...Én ezt a választ kaptam menyasszonyi ruháimra


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152

Kommentek

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. január 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

olivia scarlett, 2019. január 21.

Helló barátaim, én vagyok Juliet moore név szerint, és igazán szeretném tájékoztatni a vil...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés